Gemeente Coevorden

Advies Achmea-managers: betere leefsituatie kinderen gemeente Coevorden door andere manier van samenwerken

`Een advies dat we met beide handen aanpakken.' Zo omschrijft wethouder Geert Braam het advies dat veertien managers van Achmea vorige week dinsdag in scholengemeenschap De Nieuwe Veste presenteerden in het kader van de `Achmea Challenge'. De managers hebben het afgelopen half jaar onderzocht hoe de leefsituatie van kinderen in de gemeente Coevorden kan worden verbeterd. Hun advies was dat iedere instantie die zich met jeugd bezighoudt het voor zich heel goed doet, maar dat het nog veel meer kan opleveren als de instanties op een andere manier gaan samenwerken.

Het stokje werd tijdens de presentatie letterlijk overgedragen aan de gemeente Coevorden en aan de instanties die zich met jeugd bezighouden. Wethouder Geert Braam: `De bedoeling is dat wij de uitdaging nu oppakken en met elkaar aan de slag gaan. Er wordt een kernteam samengesteld van veertien mensen die zich in de gemeente Coevorden met jeugd bezighouden. Dit team gaat samen met Achmea leren hoe ze door een andere manier van samenwerken de dromen van de kinderen uit de gemeente Coevorden uit kunnen laten komen en daarmee hun leefsituatie kunnen verbeteren.'

Fascinerend
Eigenlijk begint de uitdaging voor de gemeente Coevorden nu pas echt, maar de wethouder kijkt terug op een inspirerend proces. `Ik ben een paar keer bij bijeenkomsten van de managers geweest en het was fascinerend om te zien hoe de managers zich ontwikkelden en hoe hun samenwerking veranderde. Ook zij hebben geleerd op een andere manier samen te werken.'

`The Challenge'
Achmea heeft voor haar managers onder de naam `The Challenge' een leertraject ontwikkeld. Doel van dit project is krachtige en ondernemende leiders met durf te ontwikkelen. Een groep van veertien Achmea-managers wordt uitgedaagd de oplossing te vinden voor een hardnekkig maatschappelijk probleem. Zij doen dit naast hun reguliere functie bij Achmea.

Kinderdroomhuis `Medromis' Het Kinderdroomhuis `Medromis' in het pand van Architectenbureau Kranenborg (Markt 16) bij de ijsbaan in het centrum van Coevorden is sinds zaterdag open. Kinderen uit de gemeente Coevorden zijn van harte welkom via de rode loper het Kinderdroomhuis te betreden en daar hun droom op te hangen. Dat kan variëren van `ik wil later piloot worden' tot `ik wil dat iedereen gezond is'. Van ieder kind dat een droom ophangt wordt een foto gemaakt die bij de droom komt te hangen. In januari worden alle dromen verzameld door het kernteam dat ermee aan de slag gaat.

Vrijwilligers gezocht voor Kinderdroomhuis! De gemeente Coevorden is op zoek naar vrijwilligers voor het Kinderdroomhuis `Medromis'. Lijkt het u leuk om in de maand december één of meerdere dagdelen per week kinderen te helpen bij het opschrijven van hun droom en foto's van de kinderen te maken? Neem dan contact op met Jan Buurman, beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid, tel.: 0524 - 598 630, e-mail: jbuurman@coevorden.nl.