Politie Gelderland-Midden

Bromfietser overleden (update eerder persbericht)
Publicatiedatum: 10-12-2008 10:38:35

BARNEVELD - De 16-jarige Barneveldse bromfietser die dinsdagavond 9 oktober betrokken was bij een verkeersongeval op de Amersfoortseweg in Barneveld is overleden.

De jongeman reed omstreeks 18.45 uur over de Amersfoortsestraat. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een 21-jarige Barneveldse automobilist aanrijden. Deze persoon zou op een gegeven moment linksaf willen slaan, om een parkeerplaats op te rijden. Daarbij zou hij geen voorrang hebben verleend aan de bromfietser. Mogelijk schrok de
16-jarige van de manoeuvre van de automobilist. Hij remde, kwam ten val en schoof met zijn voertuig tegen de wagen. Hierbij liep de
16-jarige nog onbekend letsel op. Vervolgens werd de Barnevelder voor medische behandeling overgebracht naar ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede. In het ziekenhuis is hij later die avond overleden. (08-171794)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---

Gewonden in het verkeer

Publicatiedatum: 10-12-2008 10:38:04

BARNEVELD - Een 9-jarige Barnevelder is dinsdagmiddag 9 oktober gewond geraakt (voor zover bekend aan zijn voet). De jongen fietste omstreeks
15.20 uur over het fietspad van de Valkseweg in Barneveld. Mogelijk schoot de ketting van zijn fiets, waarna hij begon te slingeren. Met zijn fiets zou de Barnevelder een aanhanger van een tractor - die op dat moment naast hem reed - hebben geraakt. Hij kwam ten val en een wiel van de aanhanger zou over de voet van de jongen zijn gereden. De Barnevelder werd voor medische behandeling overgebracht naar het UMC in Utrecht. De tractor werd bestuurd door een 49-jarige Barnevelder. (08-171681)
EDE - Een 30-jarige automobiliste uit Oosterbeek liep dinsdag 9 oktober letsel op (voor zover bekend aan het gezicht). De vrouw reed omstreeks middernacht over de rotonde van de Verlengde Arnhemseweg/Nieuwe kazernelaan in Ede en zou de controle over het stuur hebben verloren. De wagen kwam in de berm terecht, waarna de vrouw corrigeerde, op de verkeerde weghelft terecht kwam en frontaal tegen een door een 50-jarige Edenaar bestuurde auto botste. De Oosterbeekse raakte gewond en werd voor medische controle en behandeling overgebracht naar de Gelderse Vallei. Bij het aanspreken van de vrouw roken agenten een alcohollucht. Van de vrouw is een bloedproef afgenomen.
(08-171843/171868)
NIJKERK - De auto van een 39-jarige Nijkerker vatte in de nacht van dinsdag 9 oktober op woensdag 10 oktober vlam. De bestuurder zelf zou (licht)gewond zijn geraakt. De man reed omstreeks 00.55 uur over de Oude Amersfoortseweg in zijn woonplaats. Mogelijk door een glad wegdek ging het in een bocht mis en raakte de wagen een boom. De Nijkerker zou een hoofdwondje en spierpijn hebben opgelopen. Na het ongeval vatte de auto vlam; de bestuurder kon zonder moeite de wagen verlaten. De bestuurder ging naar een nabij gelegen woning. Daar werd contact met de hulpdiensten gelegd. De brandweer heeft het vuur geblust. (08-171850)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden

026 376 3053

---