Gemeente Hulst


Persbericht - 10.12.2008

Wandelnetwerk Oost-Zeeuws-Vlaanderen

Om de toeristische mogelijkheden van het buitengebied beter te benutten, gaat de gemeente Hulst in navolging van het netwerk van fietsknooppunten nu ook een wandelnetwerk opzetten. De vele kleine toeristische elementen die te vinden zijn in Oost-Zeeuws-Vlaanderen worden door dit wandelnetwerk met elkaar verbonden. Het netwerk wordt aangelegd langs sprekende locaties en gebieden. Ook worden voldoende rustplaatsen opgenomen in het netwerk.

Het netwerk biedt recreatieve mogelijkheden voor de inwoners van Oost-Zeeuws-Vlaanderen, maar is zeer zeker ook bedoeld om nieuwe groepen toeristen aan te trekken. De wandelsport is vooral bij onze Belgische buren erg populair. Wekelijks lopen duizenden mensen een wandeltocht. De vraag naar aantrekkelijke wandelroutes is dan ook rijzende, vooral naar wandelroutes langs rustige paden. Het wandelnetwerk kan in deze vraag voorzien.
Daarnaast hebben de dorpsraden zich enthousiast getoond over het wandelnetwerk.

De intentie is om het 1e deel van het wandelnetwerk op te zetten in het gebied van de Staats-Spaanse Linies. Dit gebied ligt deels in de gemeente Hulst en deels in de gemeente Terneuzen. Als 2e thema is gekozen voor kreken, welen, putten en waterlopen. Deze zijn karakteristiek voor de streek en bieden goede mogelijkheden voor een wandelnetwerk. Dit type landschap ligt niet enkel in de gemeente Hulst, maar ook in de gemeente Terneuzen. Een samenwerking tussen de beide gemeente lag dan ook erg voor de hand. Het projectplan van het Wandelnetwerk is voorgelegd aan de Provincie Zeeland voor een financiële bijdrage.

Het projectplan omvat diverse wandellussen met in totaal zon 125 tot 150 km wandelpaden. Daarbij wordt zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van bestaande paden. Het project wordt in 2 fasen uitgevoerd in de periode van januari 2009 t/m mei 2011.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl