Politie Groningen

Woensdag 10 december 2008

Provincie Groningen, 10-12-2008

Groningen: agenten betrappen fietsendief

Twee surveillerende agenten zagen woensdagochtend vroeg op het Boterdiep dat een 20-jarige Groninger een afgesloten fiets bij de bagagedrager optilde en er mee weg liep. De fietsendief werd door de agenten in de kraag gevat en ingesloten op het politiebureau. De politie is op zoek naar de eigenaar van de damesfiets, een groene Locomotief.

Groningen: valse melding bezorgt de politie handenvol werk

De politie is dinsdagavond een vergeefse zoekactie gestart na een melding dat een 25-jarige studente zou zijn verkracht en ergens in de bosjes zou liggen. Agenten begonnen gelijk aan een grote zoektocht naar de jonge vrouw, maar troffen haar in de omgeving van haar woning en op het Zerniketerrein, waar zij studeert, niet aan. Een half uur later belde de Groningse met de mededeling dat ze dertien telefoonoproepen had gemist, zojuist van de sportschool was gekomen en niets mankeerde. De verkrachting bleek een valse melding te zijn. Wie gebeld heeft is nog niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: diefstal van een schroevendraaier

Bij een winkel aan de Groningerweg in de stad werd een 71-jarige man betrapt op het stelen van een schroevendraaier. De gealarmeerde politie nam de man mee naar het bureau waar proces-verbaal werd opgemaakt.

Groningen: drugsjongens opgepakt

In de nacht van dinsdag op woensdag werden op verschillende plaatsen in het centrum vier mannen aangehouden op verdenking van de handel in harddrugs. In de Muurstraat werd een 30-jarige man uit Groningen gearresteerd die vermoedelijk drugs verkocht. In de Hoekstraat werd een 20-jarige stadjer aangehouden. Tijdens zijn arrestatie troffen agenten in de directe omgeving van de man acht bolletjes met daarin een wit poeder aan, vermoedelijk cocaïne. Een 26-jarige Groninger werd op de Oude Kijk in t Jatstraat door agenten gecontroleerd. Hij had vier bolletjes met drugs bij zich. Een andere verdachte zette het op een lopen. Na een korte achtervolging kon hij door agenten in de boeien worden geslagen. Deze 29-jarige man had zeven bolletjes met poeder op zak. Alle bij de mannen aangetroffen bolletjes zijn door de politie in beslag genomen. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: botsing met letsel

Een 60-jarige automobilist uit Haren en een 47-jarige automobiliste uit Groningen raakten dinsdagmiddag gewond bij een verkeersongeluk op de Verlengde Hereweg in Groningen. De 47-jarige vrouw verliet een uitruit zag een auto over het hoofd. Ze werd in de flank geraakt door het wagen van de 60-jarige die op de Hereweg reed. Beide automobilisten werden met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De brandweer moest eraan te pas komen om het dak van een van de autos te verwijderen, waardoor het ambulancepersoneel in staat was om hulp te verlenen. De politie zette de toedracht van de aanrijding op papier.

Groningen: auto tegen boom

Een 31-jarige inwoner van Groningen werd dinsdagochtend naar een ziekenhuis vervoerd nadat hij op het Hoendiep met zijn auto tegen een boom was gereden. De man raakte vermoedelijk onwel achter het stuur waarna zijn wagen via de berm tegen de boom botste. De politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Stadskanaal: automobilist op tractor

Een 37-jarige automobilist uit Stadskanaal raakte dinsdagmorgen gewond bij een verkeersongeluk op de Onstwedderweg bij zijn woonplaats. De auto van de man werd in een bocht geraakt door een tractor die vermoedelijk over de middenstreep reed. De automobilist werd met mogelijk letsel aan hoofd en een been naar een ziekenhuis vervoerd. De tractorbestuurder, een 18-jarige inwoner van Winschoten, bleef ongedeerd. De politie zette de toedracht van de aanrijding op papier.