Gemeente Boarnsterhim


Inname bedrijfsafval stopt

Het afvalbrengstation "De Blikpôle" aan de Oedsmawei 9 te Grou is alleen toegankelijk voor particuliere huishoudens binnen de gemeente Boarnsterhim. Zij kunnen tot 10 m3 op jaarbasis gratis langsbrengen.

Bedrijven konden - mits het kleine hoeveelheden waren - tot nu toe op rekening ook hun afval hier kwijt. Daar werd door een klein aantal bedrijven dan ook gebruik van gemaakt.
We hebben per 1 januari 2009 te maken met nieuwe wetgeving. Deze wet geeft aan dat alle bedrijfsafval gewogen moeten worden en dat de Gemeente Boarnsterhim, de ontdoener, een afvalstroomnummer moet verstrekken. En dat zal gemeld moet worden bij het LMA (Landelijk Meldpunt Afvalstoffen).

Om aan die eisen te kunnen voldoen zouden wij genoodzaakt zijn een weegbrug aan te schaffen. Een weegbrug is een hoge investering en omdat er slechts een klein aantal bedrijven hiervan gebruik zullen maken, is het niet rendabel voor ons om tot deze aanschaf over te gaan.
Daarom zullen wij per 1 januari 2009 géén bedrijfsafval meer (kunnen) ontvangen op het afvalbrengstation `de Blikpôle' te Grou.

Per 1 januari 2009 is het daarom ook niet meer toegestaan afval af te leveren met bedrijfsauto's of bedrijfsaanhangers. Wij adviseren u daarom ook contact op te nemen met een andere afval- verwerker/inzamelaar.