FloraHolland


Uitbreiding Dutch Flower Group op Trade Parc Westland

NAALDWIJK,10 december 2008 (persbericht) - Om haar groei de komende jaren te kunnen opvangen, gaat de Dutch Flower Group uitbreiden op Trade Parc Westland bij FloraHolland vestiging Naaldwijk. De onderneming heeft 20.000 m2 grond gekocht op Trade Parc Westland Venus. Daarvan kan 15.000 m2 bebouwd worden. De officiële grondoverdracht vond onlangs plaats. Art van Duyn, algemeen directeur van de Dutch Flower Group, en Gijs Kok, vestigingsmanager van FloraHolland Naaldwijk, onderstreepten dit feit door gezamenlijk de sleg* te hanteren. Daarmee werd `FloraHolland bouwt samen met haar klanten', het motto van Trade Parc Westland, gesymboliseerd.

In 2001 opende Intergreen, onderdeel van de Dutch Flower Group, als eerste bedrijf haar deuren op Trade Parc Westland. Anno 2008 zijn zeven bedrijven van de Dutch Flower Group op Trade Parc Westland gevestigd. Het pand is 50.000 m2 groot. "Om de jaarlijkse volumegroei van circa tien procent te kunnen opvangen, hebben we meer ruimte nodig", aldus Art van Duyn. "Hamiplant verhuist naar het nieuwe pand op Trade Parc Westland Venus, een prima locatie voor Hamiplant. Op TPW Venus zijn met name plantenexportbedrijven gevestigd. Door de ontwikkeling van dit plantencluster wordt de ketenefficiency verbeterd. We verwachten in de loop van 2009 te kunnen starten met de bouw van ons nieuwe pand. De ruimte die vrijkomt door de verhuizing van Hamiplant, wordt gebruikt voor bloemenexportactiviteiten".

Samen bouwen met klanten
Om koopkracht te versterken biedt FloraHolland vestiging Naaldwijk goede huisvesting, afgestemd op de wensen van haar klanten. Trade Parc Westland biedt huisvesting op maat. Handelsbedrijven investeren zelf in grond en gebouwen, FloraHolland realiseert de infrastructuur en de logistieke voorzieningen. Op Trade Parc Westland Jupiter en -Venus, die samen 35 hectare groot zijn, hebben zich al enkele tientallen handelsbedrijven gevestigd. De derde uitbreiding van Trade Parc Westland (Mars) staat op stapel en voorziet in de voortdurende uitbreidingsbehoefte van sierteeltgelieerde handelsbedrijven. De afgelopen tien jaar bedroeg de vraag naar (uitbreidings)ruimte gemiddeld 15.000 m² per jaar. De verwachting is dat de eerste bouwkavels in 2010 worden uitgegeven en dat begin 2011 de eerste producten bij de handelsbedrijven worden afgeleverd.

Fotobijschrift: Art van Duyn, algemeen directeur van de Dutch Flower Group (links op de foto) en Gijs Kok, vestigingsmanager van FloraHolland Naaldwijk, hanteren samen de sleg* bij de grondoverdracht.


*sleg: houten hamer voor het slaan van palen