Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 10 december 2008, Franeker Courant

Bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 20-11-2008 t/m 03-12-2008 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen zijn binnengekomen:

· Dyksfeart kavels 23 t/m 38 te Franeker bouwen van 8 twee onder 1 kap woningen

· Thorbeckestraat 8 te Franeker vernieuwen/vergroten van een woning 8801AS

· Voorstraat 47 te Franeker aanbrengen van reclame-uitingen 8801LA
· grasveld Pim Mulierstraat t.o. huisnr. 2 Franeker realiseren van een speelveld met daarbij behorende attributen

· Kammingadammen 2 te Tzummarum gedeeltelijk vernieuwen/veranderen van de ligboxenstal 8851RE

· Klaas de Jagerlaan 10 te Franeker bouwen van een carport 8802BV
· Van Harinxmaweg 2 te Franeker vernieuwen/vergroten van een erker 8801AV

· Noord 42 te Franeker aanbrengen van reclame 8801KR
· Kie 4 te Franeker bouwen van een machineberging 8801PJ

Deze bouwaanvragen worden behandeld in de Welstandscommissie. De vergaderingen van de Welstandscommissie zijn openbaar en vinden op maandagmorgen in de oneven weken van 9.30 - 11.00 uur plaats in het gemeentehuis. U bent hierbij van harte welkom! Wilt u weten wanneer een bouwplan wordt behandeld, kijkt u dan op de website www. franekeradeel.nl.

Wij attenderen u er op dat tegen een aanvraag om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de bouwvergunning.

Sloopaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 25 november 2008 de volgende aanvraag voor een sloopvergunning is binnengekomen:
· Thorbeckestraat 8 te Franeker: het slopen van een bijkeuken, bergruimte carport en buitenberging 8801 AS

Verleende vergunningen 20-11-2008 t/m 03-12-2008

Reguliere bouwvergunningen

· Voorstraat 18 te Franeker wijzigen van de voorgevel 2008-11-24 / 8801LC

· Franekerweg 30 te Tzum wijzigen van de zuidgevel 2008-11-24 / 8804NA
· Stasjonswei 2 te Tzummarum vernieuwen/veranderen van een berging 2008-11-27 / 8851EX

· Schalsumerweg 4 te Peins bouwen van een berging/dierenverblijf 2008-11-27 / 8812JK

· Komeetbaan 1 te Franeker vergroten van de woning (garage/berging/overkapping) 2008-11-28 / 8802BK

Lichte bouwvergunningen

· Voorstraat 67 te Franeker bouwen van een berging 2008-11-24 / 8801LB
· Voorstraat 82 te Franeker het plaatsen van dakvensters en raamkozijn 2008-11-24 / 8801LE

· Prinses Beatrixstraat 1 te Franeker aanbrengen van een overkapping 2008-11-24 / 8801DA

· Voorstraat 65 te Franeker plaatsen van een berging 2008-11-28 / 8801LB

Sloopvergunning

· Thorbeckestraat 8 te Franeker slopen van bijkeuken, bergruimte carport en buitenberging 2008-11-27 8801AS

Indien u het niet eens bent met één van bovengenoemde besluiten, kunt u binnen zes weken na verzending van dit besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Het bezwaarschrift dient tenminste de volgende onderdelen te bevatten: naam en adres van de indiener;

· de dagtekening;

· een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
· de gronden van het bezwaar;

· een ondertekening.

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening dient u te richten aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Ook dient u een kopie van het bezwaarschrift te overleggen.

Ontwerpbestemmingsplan "Franeker - Industrieterrein West"

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat de terinzagelegging van het bestemmingsplan "Franeker - industrieterrein West" is beëindigd, aangezien de publicatie van het ontwerpbestemmingsplan niet in de Staatscourant van 18 juni 2008 heeft plaatsgevonden. Het ontwerpbestemmingsplan "Franeker - industrieterrein West wordt opnieuw ter inzage gelegd.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt met bijbehorende stukken met ingang van 11 december 2008 gedurende zes weken opnieuw voor een ieder ter inzage gelegd, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen digitaal beschikbaar op de pagina digitale bestemmingsplannen.
Het bestemmingsplan "Franeker - Industrieterrein West" geeft een planologisch-juridische regeling voor een gebied gelegen aan de zuid­ westzijde van Franeker. Het plangebied wordt aan de noordzijde begrensd door de Harlingerweg en aan de zuidkant door het Van Harinxmakanaal. De oostzijde van het plangebied wordt begrensd door het woongebied Frisia en de westkant door de komgrens tussen het industrieterrein en het buitengebied van de gemeente Franekeradeel.

Het plan richt zich in hoofdzaak op het actualiseren van de bestemmingsregeling van bestaande functies en activiteiten. Dit betekent dat het bestemmingsplan hoofdzakelijk een beheersfunctie heeft. Met het plan wordt daarnaast ook ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen, zoals de mogelijkheid voor het realiseren van perifere detailhandel. In vergelijking met het voorontwerp - bestemmingsplan is aan een aantal percelen toegevoegd voor de mogelijkheid van perifere detailhandel.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.
Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot de heer C. Tasma van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoon 0517-380 433).

Inspraak Voorontwerpbestemmingsplan 'Herbaijum, Peins, Ried, Dongjum, Hitzum, Oosterbierum en Schalsum'
Burgemeester en wethouders maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan "Herbaijum, Peins, Ried, Dongjum, Hitzum, Oosterbierum en Schalsum" met bijbehorende stukken in het kader van de inspraak met ingang van 11 december 2008 gedurende zes weken tijdens openingstijden van het Gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker ter inzage ligt. Tevens is het voorontwerpbestemmingsplan met bijlagen digitaal beschikbaar op de pagina digitale bestemmingsplannen

Het bestemmingsplan 'Herbaijum, Peins, Ried, Dongjum, Hitzum, Oosterbierum en Schalsum' geeft een planologisch-juridische regeling voor de gehele bestaande dorpsbebouwing van de dorpen:
· Herbaijum;

· Peins;

· Ried;

· Dongjum;

· Hitzum;

· Oosterbierum;

· Schalsum.

Het plan heeft hoofdzakelijk als doel om een adequate beheersregeling voor de daarin begrepen gronden te treffen en om daarnaast de nodige ruimte voor voorziene en gewenste ontwikkelingen te bewerkstelligen. Het plan richt zich in hoofdzaak op het actualiseren van de bestemmingsregeling van bestaande functies en activiteiten. Dit betekent dat het bestemmingsplan hoofdzakelijk een beheersfunctie heeft.

Verder wordt ook een aantal ontwikkelingen meegenomen, waarvan de meeste inmiddels met behulp van een vrijstellingsprocedure zijn gerealiseerd. Deze ontwikkelingen krijgen in het bestemmingsplan een op maat gemaakt juridisch-planologisch kader. Het gaat hierbij onder meer om de nieuwbouw van 6 woningen op het perceel Ds. Dijkstraweg 22 tot en met 32 in Hitzum. De woninguitbreiding aan de zuidwestelijke zijde van Dongjum wordt niet in dit bestemmingsplan meegenomen, aangezien hiervoor een apart bestemmingsplan wordt opgesteld.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent het voorontwerpbestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot de heer C. Tasma van de afdeling Bouwen en Milieu (telefoon 0517-380433)

Vrijstelling voor het realiseren van 2 supermarkten met kantoorruimte, uitbreiding van de parkeerplaats en verplaatsing van de werkplaats aan de Leeuwarderweg 8 en 10 te Franeker

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Franekeradeel in haar vergadering van 4 december 2008 heeft verklaard voornemens te zijn om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplannen:

* Franeker - Bloemketerp 1993;

* Correctieve en partiële herziening van het bestemmingsplan Franeker - Bloemketerp 1993;

* Tweede correctieve en partiële herziening van het bestemmingsplan Franeker - Bloemketerp 1993.

Zulks ten behoeve van:


1. Het realiseren van 2 supermarkten met kantoorruimte op de locatie Leeuwarderweg 8 en 10 in Franeker;

2. Het uitbreiden van de huidige parkeerplaats ten behoeve van de te realiseren supermarkten ten oosten van het perceel Leeuwarderweg 8 in Franeker;

3. Het verplaatsen van de werkplaats achter de bestaande showroom bij het garagebedrijf aan de Leeuwarderweg 10 in Franeker.

Op grond van het bepaalde in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ligt het genoemde bouwplan met ingang van 11 december 2008 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (tijdens openingstijden) aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de heer C. Tasma van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380433.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen naar voren brengen bij de Gemeenteraad van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot de heer C. Tasma van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380433).

Zienswijzen vrijstellingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende ontheffingsprocedure:

met toepassing van artikel 3.6 Wet ruimtelijke ordening:
· het vergroten van een woonhuis op het perceel Roordamaleane 17 te Tzummarum;

· het gedeeltelijk vergroten van een woning op het perceel Hitzumerweg 8 te Franeker;

· het veranderen van een berging en het plaatsen van een carport op het perceel Hitzumerweg 15 te Achlum.

Ontheffing. Doorbreken Aanhoudingsplicht en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan, waarna met toepassing van artikel 50, lid 3 van de Woningwet de aanhoudingsplicht ex artikel 50, lid 1 van de Woningwet te doorbreken en bouwvergunning te verlenen voor:

· het bouwen van een garage/berging op het perceel plaatselijk bekend Meester Flapperlaan 2, 8801 BN te Franeker.

Op grond van het bepaalde in artikel 3.24 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 46, lid 4 van de Woningwet en artikel 50, lid 4 van de Woningwet ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 11 december 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380449).

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Ontheffing en Bouwvergunning
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:

· het vergroten van de garage op het perceel Prof. Tydemanstraat 12, 8801 EE te Franeker.

Op grond van het bepaalde in artikel 3.24 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 46, lid 4 van de Woningwet ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 11 december 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380449).

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Ontheffing
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:
· het gedeeltelijk wijzigen van het gebruik ten behoeve van het in ondergeschikte aard verkopen van installatiematerialen, sanitaire voorzieningen en aanverwante artikelen bij een installatiebedrijf op het perceel Voltastraat 2, 8801 PL te Franeker.

Op grond van het bepaalde in artikel 3.24 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 11 december 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380449).

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Wet milieubeheer

Melding
Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.41van de Wet milieubeheer bekend, dat in november 2008 een melding is binnengekomen van:

· P. Vietor, Kerkbuurt 30, 8805 TH te Tzum. Het betreft een melding Activiteitenbesluit voor het in werking hebben van een propaangastank.

Omdat bovengenoemd besluit gebaseerd is op algemeen geldende regels en voorschriften (8.40 amvb's ) die het milieu beschermen, bestaat er geen mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen en het instellen van beroep. Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker

Burgemeester en wethouders van de gemeente franekeradeel:

Bekendmaking
De besluiten van de gemeenteraad van 4 december 2008 tot wijziging van de:

Verordening op de heffing en invordering van onroerende zaakbelastingen 2007
Verordening tot wijziging van de verordening op de heffing en invordering van de rioolrechten 2008
Verordening tot wijziging van de Verordening op de heffing en invordering van de afvalstoffenheffing 2001
Verordening tot wijziging van de Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2002
Verordening tot wijziging van de Verordening op de heffing en invordering van leges 2007

treden in werking vijf dagen na heden.

Deze besluiten liggen voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker.
Een ieder kan op verzoek -tegen betaling van leges- een afschrift krijgen van genoemde besluiten.

Besluiten college van B&W 2 december 2008

Onderwerp: definitieve vaststelling rijksbijdrage Regeling inburgering oudkomers 2006.
Besluit:

1. Akkoord gaan met de definitieve vaststelling van de rijksbijdrage inzake de Regeling inburgering oukomers 2006.

2. De bijdrage aan Traject BV vast stellen op een bedrag van EUR 79.750.

3. Sluis de nabetaling van het rijk aan de gemeente ad EUR 16.750 door aan Traject BV.

Onderwerp: straatnaamgeving.
Besluit:
Aan de straat die in het verlengde ligt van het Professor Wassenberghplein de naam Professor Schraderstraat toe te kennen.

Onderwerp: evaluatie verdeelsleutel apparaatslasten. Besluit:
Bijgaande brief aan de Dienst sturen.

Onderwerp: toewijzen gemeentelijke sportonderscheiding. Besluit:

1. De vastgestelde criteria verfijnen.

2. De gemeentelijke sportprijs toekennen

Franeker, 10 december 2008.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
T. Twerda, loco-burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.