Gemeente Venray


10 december 2008

EUR20.550 voor molen Nooit Gedacht

De gemeente Venray stelt een bedrag van EUR20.550 beschikbaar voor het meerjarenonderhoudsplan van molen Nooit Gedacht in Merselo. Het bestuur van de Stichting molen Nooit Gedacht diende hiertoe een verzoek in bij het college van B en W. De gemeente Venray stelt dit bedrag beschikbaar omdat de onderhoudstoestand van de molen de laatste jaren ernstig is verslechterd. Daarom moet er ingrijpender onderhoud worden gepleegd dan eerder werd verwacht.

Molen Nooit Gedacht krijgt tevens EUR 20.550 van de provincie, eenzelfde bedrag als dat van de gemeente Venray. Daarnaast ontvangt zij EUR 30.000 van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten. Deze subsidie is al in 2007 toegekend op basis van een onderhoudsinspectie uit 2006 en een daaruit voortvloeiend meerjarenonderhoudsplan voor de molen.

Het bestuur van Stichting molen Nooit Gedacht is in 2008 uitgebreid en heeft, na kritische geluiden van de molenaars, wederom naar de onderhoudstoestand van de molen gekeken. Toen bleek de verslechterde onderhoudstoestand. Een tegenvaller voor het ambitieuze bestuur, vooral omdat de reeds toegezegde EUR30.000 de maximale subsidie van de Rijksdienst is.

De bijdrage van EUR20.550 wordt door de gemeente uitbetaald in zes jaarlijkse bijdragen, in de periode van 2008 - 2013. Met deze subsidie, die van de provincie en die van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten kan de onderhoudsachterstand van de molen weggewerkt worden. Na 2013 kan de molen met jaarlijks onderhoud in een goede onderhoudstoestand gehouden worden.