Politie IJsselland

Twee lichtgewonden bij aanrijding op A1

Deventer, 10-12-2008

Bij een verkeersongeval op de Rijksweg A1(rijrichting Apeldoorn-Hengelo), kort voor de afslag Deventer-Centrum (Zutphenseweg), raakten dinsdagmiddag 9 december rond 17.00 uur, twee bestuurders lichtgewond. Zij werden ter plaatse behandeld. Bij de aanrijding waren zes vrachtwagens, een bestelwagen en een personenauto betrokken. De ravage was groot. De weg was tot middernacht versperd en het ongeval leidde tot ruim 15 kilometer file.

Toedracht

Een Poolse vrachtwagen (trekker + oplegger) die op de rechterrijstrook reed, remde af en werd van achteren aangereden door een tweede Poolse vrachtwagen (eveneens trekker + oplegger). Deze tweede vrachtauto werd vervolgens aangereden door een derde achteropkomende vrachtwagen (trekker + oplegger) en die weer door een vierde vrachtwagen met een containerbak.

Bij verschillende rem- en uitwijkmanoeuvres raakten vervolgens een op de middelste rijstrook rijdende vrachtwagen (trekker + oplegger) uit Litouwen, een achter de containerwagen rijdende Nederlandse vrachtwagen (trekker + oplegger), een bestelwagen en een personenauto betrokken en beschadigd.

Verwondingen

De bestuurder van de Litouwse vrachtwagen liep schaaf- en snijwonden op; de bestuurder van de bestelwagen had nekklachten. De bestuurder van de voorop rijdende Poolse vrachtwagencombinatie heeft waarschijnlijk niet gemerkt dat hij werd aangereden en is doorgereden.

Door vallende lading uit de betrokken vrachtwagens werd de rijbaan besmeurd. De brandweer en bergingdiensten zijn uren bezig geweest om de rijbaan weer vrij te maken.

Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.