Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Ouderen in beweging in Vreewijk en Katendrecht

Veel ouderen bewegen onvoldoende. Hierdoor kunnen allerlei problemen ontstaan, met name op het gebied van evenwicht. Dit kan valpartijen tot gevolg hebben, die dikwijls leiden tot een ziekenhuisbezoek met een lange revalidatieperiode. In veel gevallen kan dit voorkomen worden door met enige regelmaat te bewegen.

Deelgemeente Feijenoord is zich bewust van dit probleem, en probeert ouderen actief te laten bewegen om zo hun gezondheid, evenwicht en motoriek te verbeteren. Na een succesvolle proef in Hillesluis is besloten om ook in Vreewijk en Katendrecht een programma te starten waarbij aandacht wordt besteed aan sporten voor ouderen. Dit programma houdt rekening met de beperkingen en behoeftes van ouderen, u hoeft dus niet bang te zijn dat u niet mee kunt komen.

De cursus duurt 10 weken waarin deelnemers twee keer per week een bewegingsles van een uur volgen. De lessen staan onder begeleiding van een professionele fysiotherapeut en beginnen zodra er voldoende aanmeldingen zijn. De enige voorwaarden om mee te doen zijn dat u thuiswonend en ouder dan 60 jaar bent en in medisch stabiele toestand verkeert. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden, de cursus Ouderen in Beweging is helemaal gratis!

Als u zich wilt opgeven voor de cursus kunt u bellen met de operationeel coördinator, Eduard Autar via (010) 291 8007 of met de gebiedsvoorlichter Zuid, Bas Ockeloen, via (010) 291 8006.