Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Schoon en Heel in wijk Feijenoord

De actieweek Schoon en Heel in het middengebied van de wijk Feijenoord ging afgelopen maandag van start bij De Dukdalf. Scholieren veegden daar samen met medewerkers van Roteb de omgeving schoon. In de periode van 8 tot en met 12 december verzetten Roteb, Stadstoezicht, woningcorporatie de Nieuwe Unie, politie, Gemeentewerken en deelgemeente Feijenoord extra werk in dit gebied.

Containers stonden er en bewoners konden dinsdag hun grofvuil daarin kwijt. Vandaag, woensdag 10 december, vond een actie veilig verkeer plaats in de omgeving van de Agnesschool, Groen van Prinsterenschool en Montessorischool De Dukdalf. Medewerkers van Stadstoezicht deelden folders uit aan ouders en aan leerlingen in het kader van veilig verkeer.

Verdere acties
Roteb verwijderde in de actieweek ook zwerfvuil en zette de zogeheten taskforce, met onder andere een spuitwagen, in. Stadstoezicht kwam met een interventieteam, milieucontroleurs en parkeercontroleurs. Bewoners werden door hen geïnformeerd over de spelregels die gelden voor huis- en grofvuil. Ook de politie was aanwezig om Stadstoezicht te ondersteunen bij de actie Verkeersveiligheid. De Nieuwe Unie zette extra buurtmeesters in, die bewoners hielpen bij het aanbieden van grofvuil. Werf Feijenoord tenslotte ondernam straat voor straat acties in het kader van Heel, bijvoorbeeld: oude fietsklemmen verwijderen en kleine reparaties doen aan de bestrating en aan het trottoir. Ook het groenbeheer nam ze voor haar rekening.

Vrijdag aanstaande is de afsluiting van actieweek met alle deelnemende partijen.

Jong geleerd, oud gedaan: één van de vele kinderen die afgelopen maandag meehielpen.
Bron: deelgemeente Feijenoord