Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 10-12-2008

Gedupeerde stuit bij toeval op dief

TILBURG: In de nacht van maandag 8 december op dinsdag 9 december werd er ingebroken in een studentenwoning aan de Van Maerlantstraat. De inbraak werd rond dinsdagmorgen rond 07.15 uur ontdekt, waarbij bleek dat er twee elektrische gitaren gestolen waren. Agenten namen bij de gedupeerde (23 jaar) een aangifte op en stelden een buurtonderzoek in.

Dezelfde agenten werden rond het middaguur geroepen naar een
tweehandswinkel in Tilburg. Daar troffen zij opnieuw de gedupeerde van de woninginbraak aan. Het bleek dat de man zelf op onderzoek was uitgegaan en veronderstelde dat zijn gitaren mogelijk verkocht waren aan de tweedehandswinkel. In de winkel trof hij niet alleen één van zijn gitaren aan. Degene die de gitaar te koop kwam aanbieden was ook in de winkel aanwezig. De politie werd erbij gehaald, die de verdachte inrekende. In de woning van de 58-jarige Tilburger werd vervolgens ook de tweede gestolen gitaar aangetroffen. De 58-jarige Tilburger is ingesloten op verdenking van diefstal en/of heling van de gestolen buit.

Dronkenlap heeft boetes openstaan

TILBURG: De politie arresteerde in de nacht van dinsdag 9 december op woensdag 10 december een 26-jarige Tilburger vanwege openbare
dronkenschap. De man verstoorde de nachtrust in de Sint
Hubertusstraat. De politie constateerde dat hij onder invloed van alcohol was en arresteerde hem. Tijdens het opmaken van het
proces-verbaal bleek dat hij nog een gevangenisstraf open had staan van 7 dagen. De man is ingesloten en overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de tenuitvoerlegging van de straf.

Boete voor winkeldievegge 150,-

TILBURG: Personeel van een supermarkt aan de Broekhovenseweg betrapte dinsdagmiddag 9 december 2008 omstreeks 16.00 uur een 29-jarige vrouw uit Tilburg op winkeldiefstal. Ze stopte voor circa 18,57,- vlees en flacon wasmiddel in haar tas. Het personeel hield de vrouw aan en droeg haar over aan de politie. De vrouw kreeg in overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 150,- opgelegd. Na het betalen van de bekeuring is zij weer in vrijheid gesteld.

Arrestatie: man (30) slaat vriendin (35) in elkaar

TILBURG: De politie heeft een 30-jarige man uit Oosterhout opgepakt nadat hij zijn 35-jarige vriendin mishandelde. Het geweld vond plaats op dinsdagmiddag 9 december in hun woning (wijk Dalem Noord). De 35-jarige vrouw vertelde dat ze klappen en schoppen moest incasseren en daarna in een verwurging genomen werd. Daarbij uitte de verdachte ook bedreigingen, volgens het slachtoffer. De vrouw had zichtbaar letsel opgelopen en was na het geweld naar familie gevlucht. Van daaruit werd de politie geïnformeerd. De verdachte werd gearresteerd en ingesloten op verdenking van mishandeling. Het slachtoffer deed aangifte tegen haar vriend. De man is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

Politie rolt hennepkwekerijen op

HILVARENBEEK: De politie trof op dinsdag 9 december op de zolder van een woning aan de Standaard een hennepkwekerij aan. De plantage bestond uit 250 planten. De politie kwam de kwekerij op het spoor na tips en aanvullend recherchewerk In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Daarna zijn al deze goederen vernietigd. Ook is gebleken dat er illegaal stroom werd afgetapt, waarvan het elektriciteitsbedrijf Essent inmiddels aangifte heeft gedaan. De politie arresteerde de 49-jarige bewoner van het pand op verdenking van overtreding van de Opiumwet en diefstal van
elektriciteit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

TILBURG: In de Zernikestraat in Tilburg werd hennep in de woonkamer geteeld. In de
woonkamer trof de politie twee afgesloten ''tenten'' van 2m x 2m aan met daarin oogstrijpe hennepplanten. De politie betrad de woning dinsdag 9 december en werd na aanbellen binnengelaten door de
aanwezige 46-jarige bewoner. De man kreeg proces-verbaal en zijn plantages zijn ontmanteld en vernietigd.

Inbraak tankstation

TILBURG: Woensdag 10 december werd tussen 00.00 en 03.00 uur
ingebroken in de shop van een benzinestation aan de Ringbaan-Oost. De daders zijn via een gat in het dak het pand binnen gekomen. Vanachter de counter werd o.a. rookwaar en geld ontvreemd. De politie heeft een aangifte opgenomen en onderzoekt de zaak.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 10-12-2008 12:57 | © Regio Midden en West Brabant |