Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 10 december 2008

UvA stijgt op ranglijst klassieke universiteiten in Keuzegids Hoger Onderwijs

Gepubliceerd op 10 december 2008

De Universiteit van Amsterdam is gestegen naar de derde plaats op de ranglijst van brede klassieke universiteiten in de Keuzegids Hoger Onderwijs 2009. Vorig jaar stond de universiteit nog twee plekken lager. Wageningen Universiteit wordt van alle universiteiten tezamen als beste beoordeeld.

De Keuzegids Hoger Onderwijs 2009 vergelijkt de kwaliteit van verwante opleidingen in het hoger onderwijs en is samengesteld door het Hoger Onderwijs Persbureau. De beoordelingen zijn gebaseerd op het oordeel van studenten én op het oordeel van experts, cijfers over het contact met docenten en slagingspercentages.

Algemene sociale wetenschappen in Top 20

De bachelor Algemene sociale wetenschappen (voorheen Gedrag en samenleving) van de UvA bevindt zich in de top twintig van uitblinkende wetenschappelijke opleidingen. De studenten Algemene sociale wetenschappen krijgen veel kans hun mening te geven over de opleiding, die wordt geprezen om de `uitstekende voorzieningen'. Ook Scandinavisch en Medische informatiekunde aan de UvA laten verwante opleidingen aan andere universiteiten achter zich. De reguliere opleiding Informatiekunde van de UvA scoort minder goed; de studenten wensen meer studiebegeleiding en zouden meer beroepservaring op willen doen. Communicatiewetenschap, Biologie, Duits en Onderwijskunde aan de UvA nemen ieder een tweede plek in op ranglijsten per opleiding.

De bachelor Bèta-gamma van de UvA komt binnen de discipline Bèta en beleid als beste naar voren (samen met de Radboud Universiteit Nijmegen) wat betreft haar docenten en werkvormen. Economiestudenten van de UvA zijn te spreken over de `bijzonder goede faciliteiten'. Bij Psychologie zijn de studenten onder meer tevreden over de voorbereiding op de arbeidsmarkt. Bij Natuur- en sterrenkunde spreken de studenten hun waardering uit over de deskundigheid van de docenten.

Verwijzingen

www.keuzegids.org
Bron: UvA Persvoorlichting