Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Spookrijder aangehouden op N-224

Publicatiedatum: 10-12-2008 13:39:08

Arnhem - Politiemensen kwamen tijdens hun surveillance, dinsdagochtend 9 december rond half 4, een spookrijder tegen op de Amsterdamseweg (N-224) in Arnhem. De politiemensen rijdend in de richting van Arnhem, wilden een auto voor hen passeren en konden op het laatste moment nog een frontale aanrijding voorkomen. De auto passeerde zeker drie auto's in tegenovergestelde richting. De politieauto keerde bij het volgende kruispunt en zette de achtervolging in. De bestuurder, een 71-jarige man uit Amsterdam, werd even later achterhaald. Hij reed toen al wel op de goede weghelft. De man verklaarde de weg te zijn kwijt geraakt. De politie heeft het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd. Een medepassagier nam het stuur over, waarna zij hun weg konden vervolgen. (08-171866).

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Schade aan drie voertuigen door vermoedelijk zwaar vuurwerk
Publicatiedatum: 10-12-2008 13:36:50

Arnhem - In Arnhem Noord en Arnhem Zuid werden afgelopen nacht in totaal drie meldingen gedaan van het beschadigd raken van voertuigen door vermoedelijk zwaar vuurwerk. Omwonenden hoorden harde klappen. In de nacht van dinsdag op woensdag 10 december rond 3 uur werd een brand gemeld in de Hertogstraat, daar raakten een motorfiets en een matras in brand. De brandweer kwam er aan te pas om de branden te blussen. In Arnhem Zuid kwamen even daarvoor twee meldingen binnen van twee auto's die op het Immerlooplein, en het Bergse Hoofd ernstig beschadigd werden vermoedelijk door zeer zwaar vuurwerk. De technische recherche onderzoekt de auto's op sporen. (08-171855)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewonden in het verkeer
BARNEVELD - Een 9-jarige Barnevelder is dinsdagmiddag 9 december gewond geraakt (voor zover bekend aan zijn voet). De jongen fietste omstreeks 15.20 uur over het fietspad van de Valkseweg in Barneveld. Mogelijk schoot de ketting van zijn fiets, waarna hij begon te slingeren. Met zijn fiets zou de Barnevelder een aanhanger van een tractor - die op dat moment naast hem reed - hebben geraakt. Hij kwam ten val en een wiel van de aanhanger zou over de voet van de jongen zijn gereden. De Barnevelder werd voor medische behandeling overgebracht naar het UMC in Utrecht. De tractor werd bestuurd door een 49-jarige Barnevelder.
december letsel op (voor zover bekend aan het gezicht). De vrouw reed dinsdag 9 december op woensdag 10 december vlam. De bestuurder zelf zou (licht)gewond zijn geraakt. De man reed omstreeks 00.55 uur over de Oude Amersfoortseweg in zijn woonplaats. Mogelijk door een glad wegdek ging het in een bocht mis en raakte de wagen een boom. De Nijkerker zou een hoofdwondje en spierpijn hebben opgelopen. Na het ongeval vatte de auto vlam; de bestuurder kon zonder moeite de wagen verlaten. De bestuurder ging naar een nabij gelegen woning. Daar werd contact met de hulpdiensten gelegd. De brandweer heeft het vuur geblust.
Auto in de sloot
december met zijn auto in een sloot beland. De man reed omstreeks 18.00 uur over de Veluwseweg in Kootwijkerbroek, komende uit de richting van de Kootwijkerdijk. Door nog onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur. Het voertuig belandde aan de rechterzijde van de weg in een sloot. Tevens zouden bij dit ongeval twee bermpalen uit de grond zijn gereden. Voor zover bekend raakte de bestuurder niet