FNV zoekt allochtoon vrouwelijk toptalent

10/12/2008 13:43

FNV Vakcentrale

FNV-vakcentrale en bonden willen meer allochtone vrouwelijke bestuurders aan de top van hun eigen organisaties. Daarom start de FNV Vrouwenbond een speciaal traject voor versneld opleiden van allochtoon vrouwelijk talent.

Om meer allochtone vrouwen aan de FNV-top te krijgen en ze invloedrijke posities te laten bekleden in vakbondsorganisaties is een 'bestuurdersklasje' bedacht. Agnes Jongerius roept allochtone vrouwen op om zich op te geven voor dit traject."Vrouwen ga ervoor! Meld je massaal aan. Wie weet ben jij straks de eerste allochtone voorzitter van een bond, zoals ik de eerste vrouwelijk voorzitter van de vakcentrale ben geworden".

Het bestuurderstraject wordt uitgevoerd door de FNV Vrouwenbond en bestaat uit een kop- en volggroep waar plaats is voor 25 vrouwelijke talenten. Het traject bevat een opleidings- en stageonderdeel van maximaal 10 maanden bij één van de FNV Bonden. Topbestuurders zoals Agnes Jongerius en Wilna Wind zullen de vrouwen coachen. Deelnemers zijn naast de FNV Vrouwenbond de vakcentrale FNV, onderwijsbond AOB, Abvakabo FNV, FNV Bondgenoten en FNV Zelfstandigen..

"Allochtone vrouwen binnenhalen is één ding, maar ze behouden is vakwerk!" Dat zegt Nora Kasrioui, projectleider bestuurlijke participatie van de FNV Vrouwenbond.

Voor meer informatie en aanmelden voor het bestuurderstraject, surf naar: www.topvrouwenindefnv.nl.Aanmelden vóór 5 januari 2008.





http://www.topvrouwenindefnv.nl




ABVAKABO FNV