Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W gemeente Hoogeveen 9 december 2008

Samenvatting persuurtje

Hoogeveners kunnen meedenken over nieuwe burgemeester Hoogeveen zoekt een nieuwe burgemeester nu Willem Urlings zijn vertrek heeft aangekondigd. Inwoners van Hoogeveen kunnen de gemeenteraad adviseren over het profiel van de nieuwe burgemeester. Woensdag 10 december vanaf 12.00 uur is een vragenlijst beschikbaar. Daarin kan men aangeven wat men van de nieuwe burgemeester verwacht. Hendrikus Loof is voorzitter van de vertrouwenscommissie in oprichting. "Dit is een eerste keer voor Hoogeveen dat er zo'n raadpleging is over een nieuwe burgemeester. We nemen de inbreng van de mensen die reageren heel serieus. Als er enkele honderden reacties binnenkomen, zou dat fantastisch zijn."

Zie verder het persbericht van de vertrouwenscommissie in oprichting, ingesteld voor de werving van de nieuwe burgemeester.

Besluiten

De besluiten zijn als volgt weergegeven:

1. nummer
2. onderwerp (vetgedrukt)
3. besluit
4. evt. toelichting (cursief)

1.

Overeenkomst met basisscholen over openbare schoolpleinen.
* Aangaan van overeenkomsten tot gebruik schoolplein als openbare speelplek conform bijgaande overeenkomsttekst met de (bovenschoolse) besturen van de basisscholen in De Weide die bereid zijn hun schoolplein geschikt te maken als buurtspeelplaats en het plein daarvoor open te stellen.
* Bij goed functioneren van de overeenkomst na een half jaar, overige scholen ook in de gelegenheid stellen om op dezelfde voorwaarden dezelfde overeenkomst met de gemeente te sluiten.
* Per jaar binnen de bestaande exploitatie- en investeringsbudgetten voor speelvoorzieningen geld reserveren om te kunnen voldoen aan de afspraken die in de overeenkomst staan genoemd.

2.

Uitgangspunten erfpachtsovereenkomsten sport- en hobbyverenigingen.
* Vanaf 1 januari 2009 de volgende uitgangspunten hanteren bij het afsluiten van erfpachtovereenkomsten met sport- en hobbyverenigingen* (hierna te noemen 'verenigingen'):
* - Sport- en hobbyclubs betalen voor de eerste 1.000 m2 grond die zij in erfpacht hebben per jaar ¤ 0,50 per m2 en voor elke m2 boven deze 1.000 m2 ¤ 1,00 met een maximale erfpachtcanon van ¤ 1.500,- per jaar.
* - Erfpachtcontracten met sport- en hobbyverenigingen lopen maximaal 30 jaar.
* - Notariskosten en daarmee ook de kosten voor de inschrijving bij het kadaster zijn voor rekening van de clubs.
* - Voordat een club een stuk grond in erfpacht krijgt, doet de gemeente een bodemonderzoek. Indien een club weggaat of de erfpachttermijn vervalt, doet de club een bodemonderzoek. Indien de grond dan vervuild blijkt te zijn, is de vereniging ervoor verantwoordelijk dat de grond de zelfde kwaliteit krijgt als bij aanvang van de erfpachtovereenkomst.
* Als uit bodemonderzoek blijkt (zoals genoemd onder 1d) dat de grond niet geschikt is voor het gebruik door de vereniging, zal de gemeente de grond niet in erfpacht geven aan de betreffende club. De gemeente gaat niet saneren voor de vestiging van een vereniging.
* De binnenkomende erfpacht wordt geboekt op de afdeling Ruimte, de kosten voor het eventuele bodemonderzoek komen ook ten laste Ruimte


* Onder sport- en hobbyverenigingen verstaan we organisaties die geen winstoogmerk hebben en als vereniging of stichting staan ingeschreven bij Kamer van Koophandel. Exclusief de volkstuinverenigingen.

3.

Overschrijdingsregeling periode 2001 tot en met 2005. Bijlage 1
* De werkelijke uitgaven en inkomsten van het openbaar basisonderwijs en speciaal onderwijs(Kameleon) over de jaren 2001 tot en met 2005 conform de financiële toelichting definitief vaststellen
* Overschrijdingspercentage voor zowel openbaar en speciaal onderwijs voor de periode 2001 tot en met 2005 definitief vaststellen op 0 %.

4.

Vaststelling werkelijke uitgaven en inkomsten openbaar/speciaal basisonderwijs 2004 en 2005. Bijlage 1
* De werkelijke uitgaven en inkomsten van het openbaar basisonderwijs en speciaal onderwijs(Kameleon) over de jaren 2004 tot en met 2005 conform de financiële toelichting vaststellen.
* Overschrijdingspercentage voor zowel openbaar en speciaal onderwijs voor de periode 2001 tot en met 2005 voorlopig vaststellen op 0 %.

5.

Wijzigingsprocedure ex artikel 11 Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) voor de toepassing van de Ruimte voor Ruimteregeling voor het perceel Coevorderstraatweg 95 in Nieuweroord.
* Instemmen met de voorgestelde ambtshalve aanpassing van de voorschriften in het wijzigingsplan;
* De bestemming van het perceel Coevorderstraatweg 95, kadastraal bekend gemeente Hoogeveen, sectie K, nummers 5194, 5195, 5196 en 3663, te wijzigen op grond van de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in artikel 14 lid 1 jo. lid 13 van het bestemmingsplan "Buitengebied Zuid, herziening 2007" en met toepassing van artikel 11 WRO.

6.

Decentralisatie Langdurigheidstoeslag. Bijlage 1 + 2
* De raad voor te stellen de 'Verordening langdurigheidstoeslag 2009' vast te stellen.
* De extra kosten, die eventueel zullen ontstaan door het vaststellen van deze verordening, te dekken uit de begrotingspost Langdurigheidstoeslag (kostensoort 42126422, kostenplaats 4061013101).
* De afdeling Mens en Werk opdracht te geven onderzoek te doen naar het de gevolgen van een verdere verruiming van de langdurigheidstoeslag.

7.

Vaststellen bestemmingsplan t.b.v. de aanleg van een nieuwe hoofdaardgastransportleiding Noord Zuid tracé. Bijlage 1
* Akkoord gaan met de inhoud van het bestemmingsplan Buitengebied Zuid Herziening 2008.
* Het plan met bijgaand raadsvoorstel aan de raad ter vaststelling aanbieden.

8.

Mandatering uitvoering aanvullende bijstand voor 65+ers met onvolledige AOW aan Sociale Verzekeringsbank (SVB). Bijlage 1 + 2
* Per 1 januari 2009 de uitvoering van de aanvullende bijstand Wwb voor mensen met een onvolledige AOW te mandateren aan de Sociale Verzekeringsbank.
* De uitvoeringskosten voor 2009 á ¤ 14.770, die aan deze mandatering zijn verbonden, ten laste te brengen van kostenplaats 4092200002 (onvoorzien incidenteel Hoogeveen Werkt).
* De lijst 2M (externen) van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging (BMVM) daartoe te wijzigen.




Gemeente Hoogeveen