Gemeente Veenendaal


Overeenkomst gemeente Veenendaal en Kringloopcentrum ât Veen

Overeenkomst gemeente Veenendaal en Kringloopcentrum ât Veen

Â

VEENENDAAL - Kringloopcentrum ât Veen blijft ook de komende jaren herbruikbare spullen ophalen in Veenendaal. Dit heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten. 'We hebben het vertrouwen dat de verdere ontwikkeling van kringloopactiviteiten in goede handen is bij Kringloopcentrum ât Veen', aldus wethouder Pilon. De overeenkomst gaat in op 1 januari 2009 voor een periode van maximaal vier jaar.

Belangrijke schakel

Het Kringloopcentrum is uitgegroeid tot een belangrijke schakel voor het hergebruik van spullen in Veenendaal. Herbruikbare spullen worden door het Kringloopcentrum opgehaald en verkocht in de kringloopwinkel aan de Groeneveldselaan. Er is één telefoonnummer voor het melden van grof vuil. Het kringloopcentrum informeert of er mogelijk herbruikbare spullen tussen zitten. Deze worden dan apart opgehaald. Inwoners van Veenendaal kunnen herbruikbare spullen ook zelf brengen bij de kringloopwinkel.

Â
Hergebruik stimuleren
De gemeente wil gescheiden inzameling van afval stimuleren. Hoogwaardig hergebruik heeft daarbij de voorkeur, zoals: een stoel wordt opnieuw als stoel gebruikt. De gemeente wil daarom graag de samenwerking met het Kringloopcentrum voortzetten. Komende tijd zal het Kringloopcentrum zich richten op uitbreiding en versterking van hun kringloopactiviteiten. Te denken valt aan samenwerking met andere partijen of bijvoorbeeld investeren in een verhoging van de gescheiden inzameling van textiel.