Gemeente Coevorden

Bouw multifunctionele gemeentehuis `Hof van Coevorden' gaat door

De bouw van het multifunctionele gemeentehuis `Hof van Coevorden' in Coevorden gaat door. De gemeenteraad stemde dinsdagavond in met het besluit. De gemeente Coevorden is straks een gemeentehuis, gecombineerd met een grand café, een raadszaal met theaterfunctie, het Centrum voor de Kunsten CQ en het bankkantoor van ABNAMRO rijker. Een multifunctioneel gemeentehuis met allure zoals verwoord in het Wensbeeld.

Het gebouw beslaat straks het hele gebied tussen de Markt en de woningen aan het Kasteel. Uitgangspunt voor de bouw van een multifunctioneel Huis van de Bevolking is steeds geweest het verlevendigen van de Markt door functies toe te voegen die ook 's avonds mensen op de been brengen. Het Centrum voor de Kunsten CQ kan in de nieuwbouw een gevarieerd en toegankelijk programma van voorstellingen, lessen, workshops en andere bijeenkomsten bieden waardoor het culturele aanbod in Coevorden een prachtige impuls krijgt.

Uniek ontwerp

Hof van Coevorden is een uniek ontwerp van architect Rau waarbij cultuurhistorie en duurzaamheid belangrijke vertrekpunten zijn. De gemeente heeft een voorbeeldfunctie op dit gebied en wil zo optimaal mogelijk aan het uitgangspunt van duurzaamheid voldoen. Hof van Coevorden voldoet nagenoeg aan de strengste energienormen (energielabel A+). De maatregelen bestaan uit een bronnensysteem, warmte-koudeopslag in de bodem in combinatie met betonkernactiviering en aanwezigheidsdetectie. Bovendien is op voorstel van de architect gekozen voor een opwaardering van de afwerkstaat van het gebouw zodat de representatieve ruimten meer allure krijgen.

Start bouw

De planning is dat de bouw van `Hof van Coevorden' juni 2009 start en dat het gebouw er eind 2010 staat.