Gemeente Best

Herinrichting De Zessprong

10-12-2008

Momenteel krijgt de herinrichting van het gebied 'De Zessprong', in hoofdzaak gesitueerd tussen de Oirschotseweg, Ringweg, St. Antoniusweg en St. Franciscusweg, steeds meer vorm. De zessprong (het kruispunt van wegen) vormt het hart van deze ontwikkeling. De herinrichting van dit gebied loopt vooruit op de woningbouwontwikkeling in Aarle-Hokkelstraat. Met de geplande realisatie van een rotonde op de Ringweg is een goede, directe ontsluiting van het totale gebied gewaarborgd.

De ambitie is om in De Zessprong een hoogwaardig woon- en kleinschalig bedrijvenmilieu te creëren. Het door de gemeenteraad vastgestelde beeldkwaliteitsplan De Zessprong vormt het strakke kader voor de stedenbouwkundige kwaliteit in dit gebied. In de afgelopen periode heeft een aannemersbedrijf aan de Zessprong (voorheen Kapelweg) een duurzame bedrijfsruimte met woning in de vorm van een hoeve gerealiseerd.

In deze hoeve bevindt zich onder meer een installatie voor koude-warmte opslag. Verder worden op dit moment nog drie vergelijkbare bedrijfslocaties met -woning gebouwd voor de hervestiging van lokale ondernemers. Aan de St. Antoniusweg komt een zorgboerderij (dagbesteding voor ouderen) en wordt er medewerking verleend aan particuliere woningbouw op enkele braakliggende kavels.

Zessprong
Fotografie Michiel Wasmus

---