Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Commissie eist snelle uitvoering wijkvisie Vreewijk

De commissie Ruimtelijke Zaken heeft in de vergadering van 2 december zorgen geuit over de vertraagde uitvoering van de aangepaste wijkvisie Vreewijk. Diverse fracties wilden weten waarom er nog niets in gang is gezet. "Er is afgesproken dat eerst de te renoveren blokken zouden worden aangepakt, daar kan dan toch nu mee begonnen worden?!", aldus George Verhaegen (SP).

Draagvlak
"De brief (over de stand van zaken, red.) wekt de indruk dat er een radiostilte is", aldus Arie van der Ent (PvdA). Dagelijks bestuurder René Kronenberg antwoordde dat er geen sprake was van een bewuste vertraging, maar dat in de stuurgroep nog wordt gezocht naar een basis van vertrouwen. "Het is nog niet gelukt om met Com.wonen op één lijn te komen en er moet wel financieel draagvlak zijn."

Patstelling
Remco van Vliet (PvdA) verklaarde dat een aantal dingen al goed is ingezet. "Karakus is in overleg met Com.wonen en de Bewonersorganisatie Vreewijk. Maar er dreigt een patstelling te ontstaan binnen de stuurgroep." Kronenberg, die dit dossier nog maar kort in zijn portefeuille heeft, zei dat de stuurgroep op 10 december weer vergadert. Daarna zal hij de deelraadscommissie opnieuw informeren over de stand van zaken.