Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 december 2008

Scholieren gecontroleerd op fietsverlichting

Enschede

De politie Twente heeft dinsdag 9 december de fietsverlichting gecontroleerd, bij diverse scholen in Enschede-West, van scholieren.

Dinsdagochtend heeft de politie van ruim 300 scholieren de fietsverlichting gecontroleerd. Zij controleerden tussen 07.15 uur en 08.15 uur aan de Rembrandtlaan, Bruggertstraat en Poolmansweg. Hierbij werden 56 boetes uitgedeeld aan scholieren die geen verlichting hadden. Er waren ook veel fietsers die wel verlichting hadden maar deze niet aan hadden gedaan. In januari 2009 zal de politie in Enschede nogmaals een grote verlichtingscontrole houden.

Tijdens een verkeerscontrole op de Burg. M. van Veenlaan en Broekheurnerweg tussen 9.45 uur en 11.30 uur zijn 12 bestuurders beboet voor het niet dragen van de autogordel. (08-153557)

Man na aanrijding voor controle naar ziekenhuis

Aadorp

Een 61-jarige man uit Bedum is dinsdag 9 december voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De man had last van zijn rug na een kop-staartbotsing op de Bedrijvenparksingel in Aadorp.

De 61-jarige man zat naast zijn echtgenote in de auto. Ze wilden onder aan de afrit Wierden-Noord de Bedrijvenparksingel oprijden. Op dat moment zag de automobiliste dat er een auto aan kwam rijden waar ze voorrang voor moest verlenen, daarom remde ze af. De achteropkomende automobilist kon niet op tijd stoppen en raakte de auto van het echtpaar. De man had last van pijn in zijn rug en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. (08-153649)

Politie onderzoekt toedracht vechtpartij

Markelo

De politie Twente is een onderzoek gestart naar de toedracht van een vechtpartij en een mishandeling tussen uitgaande jongeren op 30 november aan de Taets van Amerongenstraat in Markelo.

In de nacht van zaterdag op zondag 30 november werd omstreeks 03.15 uur melding gedaan van een massale vechtpartij van het uitgaanspubliek op de Taets van Amerongenstraat in Markelo. Als de gealarmeerde agenten ter plaatse komen lijkt de rust inmiddels teruggekeerd. Er komt een man, naar later bleek een 21-jarige inwoner van Woudenberg, met een bebloed gezicht aanlopen die vertelt dat hij mishandeld is door meerdere personen. De 21-jarige wordt per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Aan de hand van het opgegeven signalement kan één mogelijke verdachte, een 19-jarige man uit Warnsveld, worden aangehouden. De 19-jarige wordt voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is 1 december weer in vrijheid gesteld. Inmiddels zijn er meer aangiften van mishandeling gedaan. Omdat onduidelijk is wat de oorzaak van de mishandeling en de vechtpartij is en hoeveel personen erbij betrokken waren, vraagt de politie de hulp van het destijds aanwezige uitgaanspubliek. Heeft u informatie die duidelijkheid kan verschaffen over de toedracht en het ontstaan van de mishandeling en/of vechtpartij, neemt u dan contact op met de politie Twente via 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. (08-149986)

Schoudertas met gevaarlijke medicijnen gestolen

Hengelo

Dinsdag 9 december deed een 48-jarige Hengelose aangifte van diefstal van haar schoudertas. In de tas zat naast make-up ook medicijnen.

Zondag 7 december omstreeks 03.00 uur is een 48-jarige Hengelose in een cafe aan de Langestraat. Als zij naar huis gaat bemerkt ze dat haar blauwe tas van het merk East pack niet meer op de grond bij de bar staat. In haar tas zaten make-up spullen en een strip met tien stuks Seroquel 25 milligram. Dit is een anti psychotica middel dat bij inname door kinderen gevaarlijk kan zijn. De politie verzoekt bij aantreffen van de tas en/of de medicijnen deze af te geven bij het politiebureau of een apotheek.

(08-153809)

Dodelijk verkeersongeval

Haaksbergen

Woensdag 10 december is een 28-jarige man uit Almelo verongelukt na een eenzijdig ongeval aan de Rietmolenweg in Haaksbergen.

Een 28-jarige man uit Almelo reed op woensdag 10 december rond 08.30 uur over de Rietmolenweg in Haaksbergen. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de man in een slip. De auto raakte van de weg en botste tegen twee bomen. De man raakte hierbij zwaar gewond. De brandweer heeft hem uit de auto moeten bevrijden. Vervolgens is de man met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij overleden aan zijn verwondingen.

De Afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente onderzoekt de toedracht van het ongeval. (08-154009)




Politie Twente