Politie Noord-Holland-Noord

Vrouw overleden naar aanleiding van verkeersongeval

Alkmaar, 09-12-2008 o Een 49-jarige vrouw uit Den Hoorn (Texel) is afgelopen vrijdagavond 5 december in het Medisch Centrum Alkmaar overleden als gevolg van een verkeersongeval. Dit ongeval vond plaats op dinsdag 2 september 2008, omstreeks 19.45 uur op de Rijksweg N9 bij Burgervlotbrug. De vrouw heeft sindsdien in coma gelegen.

De aanrijding werd destijds veroorzaakt door een toen 24-jarige automobilist uit Bussum. Deze man is militair maar reed in zijn privéauto. Hij kwam met hoge snelheid uit de richting van Den Helder en raakte in een slip ter hoogte van hectometerpaal 91,3 (tussen de Parallelweg en de Molenweg). Zijn voertuig kwam dwars op de rijbaan. De vrouw van Texel kwam uit de richting van Alkmaar en kon een botsing niet voorkomen. Ze raakte zwaar gewond. Een 31-jarige automobiliste uit Den Helder, die eveneens uit de richting van Alkmaar kwam, raakte ook bij de botsing betrokken maar raakte licht gewond.

Het rijbewijs van de 24-jarige man uit Bussum is destijds ingenomen wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag. In verband met zijn militaire status maakt de Koninklijke Marechaussee het dossier op.