Sanoma Uitgevers


Sanoma Uitgevers wint ook twee Mercurs voor LINDA. Libelle Tijdschrift van het Jaar 2008

---

10.12.08

Sanoma Uitgevers heeft gisteren op het elfde TijdschriftenGala drie belangrijke Mercurs - de jaarlijkse prijzen in de tijdschriftenbranche
- gewonnen. Libelle werd uitgeroepen tot Tijdschrift van het Jaar 2008. En LINDA. veroverde twee Mercurs: voor Art direction en Cover van het Jaar.

Libelle: nieuwe doelgroep
Redactie en uitgever hebben de moed gehad om met Libelle af te stappen van de bekende weekbladformule, zo oordeelt de jury over het kersverse Tijdschrift van het Jaar. Libelle werd maar liefst 40 paginas dikker en de inhoud werd glossier. Daarmee heeft Libelle een antwoord gecreëerd op de bijna onmogelijke opgave waar elk vrouwentijdschrift anno 2008 mee worstelt: hoe behoud ik mijn oplage en spreek ik een nieuwe doelgroep aan zonder de oude te verliezen?

LINDA.: cover 45
Het succesvolle magazine LINDA. van Mood for Magazines, ook behorend bij Sanoma Uitgevers, kreeg een Mercur voor de gehele Art direction van het blad en voor de cover van nummer 45 Plastic Fantastic.

Week van het Tijdschrift
Tijdens het TijdschriftenGala is tevens het startsein gegeven voor De Week van het Tijdschrift. Van 9 t/m 20 december krijgt iedereen die voor 10 euro of meer aan tijdschriften besteedt een gratis cadeaublik met de tulpen van Jan Cremer erop.