Politie Rotterdam Rijnmond

Woendag 10 december 2008

* TWEE GEWONDEN NA FRONTALE AANRIJDING
ROTTERDAM-OOST / CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Twee autobestuurders uit Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel zijn woensdagochtend rond half acht gewond geraakt na een frontale aanrijding op het viaduct van de Burgemeester van Beresteijnlaan. De 32-jarige man uit Capelle aan den IJssel kwam uit de richting van de Burgemeester Schalijlaan en reed in de richting van de A. van Rijckevorselweg toen hij, vermoedelijk door gladheid, de macht over het stuur verloor. Hierop reed hij frontaal tegen een auto aan die uit tegenovergestelde richting kwam. In deze auto zat een 20-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Vervolgens botste op dit voertuig een derde auto. Achter deze auto reed een vierde wagen. Deze remde en botste tegen de vangrail aan de rechterzijde van het viaduct. Brandweermedewerkers haalden de man uit Nieuwerkerk aan den IJssel, die bekneld zat, uit de auto. Ambulancepersoneel bracht hem met letsel aan zijn heup en hoofd over naar het ziekenhuis. Tevens werd de man uit Capelle aan IJssel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijdingen.


* POLITIE ONTMANTELT GROTE HENNEPKWEKERIJ

WATERWEG-NOORD / VLAARDINGEN - De politie heeft dinsdagmiddag rond twee uur in een bedrijfsloods aan de Energieweg een hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een anonieme tip stelden politiemensen een controle in het pand in. Achter honderden dozen vonden zij twee ruimtes met daarin een hennepkwekerij. Deze kwekerij bestond uit 4608 hennepplanten, 200 transformatoren en diverse ventilatie- en verlichtingsapparatuur. De goederen werden in beslag genomen. Uit onderzoek van Eneco bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Tevens was de omleiding gevaarlijk aangelegd. De politie onderzoekt de zaak.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA VERNIELEN POLITIEAUTO

ROTTERDAM-ZUID / BARENDRECHT - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks één uur een 17-jarige jongen uit Barendrecht aangehouden voor het vernielen van een politieauto. De Barendrechter liep voor het politiebureau aan de Middeldijkerplein over het dak van de politieauto heen. Hierbij schopte hij tegen de lichtbak waardoor de schijnwerper aan de voorzijde vernield werd. Vervolgens fietste hij met twee andere jongens weg. Politiemedewerkers hoorden een klap en stelden onmiddellijk een controle in. Na onderzoek werd de verdachte aangehouden op de Strausslaan. De twee andere jongens werden bekeurd voor het fietsen zonder verlichting. De vernieler werd overgebracht naar het politiebureau en werd doorverwezen naar bureau HALT. Hij verklaarde de schade te gaan vergoeden.


* POLITIE TREEDT OP BIJ GESLOTENVERKLARING

BRIELLE/WESTVOORNE - Naar aanleiding van klachten van bewoners van de Hoofdweg in Oostvoorne, controleert de politie extra op een geslotenverklaring aan het begin van de Hoofdweg. Deze geslotenverklaring is geplaatst vanwege het vele sluipverkeer dat de file op de N218 naar de Maasvlakte wil ontwijken. De automobilisten rijden via de Valweg, de Hoofdweg, de Pinnepot en de Brielseweg. De geslotenverklaring is van toepassing op werkdagen van 07.00 tot 09.00 uur. Sinds de instelling wordt het verbod nog massaal genegeerd. Daarom gaat de politie de komende tijd gericht controleren en verbaliseren.


* POLITIE HOUDT VERLICHTINGSCONTROLES
BARENDRECHT - Politiemensen van het wijkteam Barendrecht hebben op dinsdagmorgen een fietsverlichtingscontrole gehouden op twee locaties in Barendrecht. De controles werden uitgevoerd op de Middeldijk en de Harmonielaan. In totaal werden 52 bekeuringen gegeven voor het niet voeren van de verlichting of het uberhaupt niet hebben van fietsverlichting. De reacties van de gecontroleerden waren overwegend positief.


* POLITIE HOUDT EXTRA CONTROLES IN HET KADER VAN VEILIG OVERSTEKEN

ROTTERDAM - Omdat er de laatste maanden enkele zwaardere ongevallen zijn geweest op de Coolsingel, waaronder één met dodelijke afloop, houdt de politie in de maand december verschillende acties. Tweemaal per dag vindt op wisselende tijden een controle plaats op (onder andere) rood licht voor alle weggebruikers. Maar in het bijzonder vinden controles plaats bij de oversteekplaatsen. Dit omdat het zeer geregeld voorkomt dat automobilisten niet stoppen voor overstekende voetgangers. In de eerste 6 dagen van de actie zijn gemiddeld 20 bekeuringen per dag uitgeschreven voor dit feit. Tijdens de actiemaand zal ook gecontroleerd worden op snelheid.


* ONDERZOEK NAAR BRAND
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie onderzoekt een brandstichting op de Bongerd. Hier was in de nacht van dinsdag op woensdag een harde klap. Rond zes uur vloog een bromfiets in de brand en als gevolg hiervan brak er een lantaarnpaal af. Er wordt vermoed dat de brand door middel van vuurwerk is ontstoken.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politieagenten van district centrum ontmantelden dinsdagochtend een hennepkwekerij. Na aanleiding van een anonieme tip werd er rond tien uur een inval gedaan bij een woning aan de William Boothlaan. Hier troffen de agenten een kwekerij/drogerij aan. In totaal lag er 2800 gram aan gedroogde henneptoppen. Deze zijn in beslag genomen voor vernietiging. Hetzelfde lot ondergingen de aanwezige materialen om hennep te vervaardigen. De politie doet onderzoek naar de 47-jarige eigenaar van de woning.


* JONGE VERNIELERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten van het district Centrum hielden dinsdagmiddag zes jonge vernielers aan. Het zestal treiterde stelselmatig een toko-eigenaar aan de Josephlaan. Hierbij sloegen ze op de ramen. Rond twaalf uur brak hierbij één van ramen. De 43-jarige eigenaar kreeg een van de jongens te pakken en belde de politie. Uit verder onderzoek bleken de zes Rotterdammers (10 en 11 jaar oud) verantwoordelijk te zijn voor het slaan op de ruiten. Er wordt gekeken of de schade verhaald kan worden op de jonge daders.


* POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING TUSSEN AUTO EN FIETS

WATERWEG-NOORD / VLAARDINGEN - De politie onderzoekt een aanrijding tussen een auto en een fietser dinsdagochtend rond negen uur op de kruising tussen de Industrieweg met de Van Beethovensingel. Een 15-jarige jongen uit Vlaardingen reed op een fiets en werd aangereden door een bestelauto. De autobestuurder was een 55-jarige man uit Zierikzee. Het slachtoffer werd met letsel aan zijn been en rug overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.


* WAARSCHUWING VOOR OPLICHTINGSBRIEVEN
OOST - De politie waarschuwt voor de volgende oplichtingstruc: de afgelopen week zijn er op verschillende plaatsen brieven verspreid. Deze dragen onder andere het logo van de kamer van koophandel. In de brief wordt de ontvanger verzocht 149 euro over te maken naar de bankrekening van het kantoor voor klanten BVBA in Antwerpen. Deze brief is vals. De politie adviseert om dit bedrag niet over te maken.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN IN ONDERZOEK GEWELDDADIGE DOOD

ROTTERDAM - Rechercheurs van de politie Rotterdam - Rijnmond hebben maandag jl. een 48-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de gewelddadige dood van een 36-jarige Rotterdammer. Donderdagmiddag 30 oktober jl., rond vier uur, werd in een woning aan de Kogelvangerstraat het stoffelijk overschot aangetroffen. In eerste instantie was de doodsoorzaak niet duidelijk, maar uit het onderzoek bleek dat het om een gewelddadige dood ging. Er werd een rechercheteam geformeerd van 19 rechercheurs en dit leidde afgelopen maandag tot de aanhouding van de 48-jarige verdachte. Hij wordt morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Het onderzoek wordt voortgezet.


* GETUIGENOPROEP MISHANDELING
ROTTERDAM - De politie onderzoekt een mishandeling bij tramhalte Grote Hagen. Hier werd in de nacht van zaterdag op zondag een RET-conducteur mishandeld. Rond half één werd hij door twee personen mishandeld. Hij liep hierbij letsel op. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Heeft u de mishandeling gezien of heeft u informatie over de daders? Neemt u dan contact op met de politie, recherche van district Feijenoord-Ridderster via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* ONDERZOEK NAAR OVERVAL
ROTTERDAM - De recherche van district Zuid doet onderzoek naar een overval op een eetgelegenheid aan de Carnisselaan. Dinsdagavond, rond kwart voor zeven, stapte een de zaak man binnen. Hij dwong de eigenaar, onder bedreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, tot afgifte van een onbekend geldbedrag. Vervolgens ging hij er vandoor.

Getuigenoproep:
De politie zoekt getuigen van deze overval. Signalement dader: Een donker getinte man. Hij droeg een zwarte jas met een capuchon. Verder was het onderste gedeelte van zijn gezicht bedekt met een doek.
Heeft u informatie over de overval of over de dader? Neemt u dan contact op met de politie, recherche district Zuid via nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* POLITIE ONDERZOEKT INBRAAK CAFE
MAASSLUIS - De politie onderzoekt een inbraak in een cafe aan de Nieuwstraat. Dinsdagmiddag rond drie uur werd een ruitje van het pand vernield om binnen te komen. In het cafe werden twee speelautomaten opengebroken. Het geld werd eruit gehaald en weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.


* MAN GEWOND BIJ AANRIJDING
MAASSLUIS - Een 59-jarige man is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. Rond kwart voor zeven reed een 39-jarige automobilist over een zebrapad aan de Glashaven. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een overstekende voetganger. Hij kon de Rotterdammer niet meer ontwijken en reed tegen het been van het slachtoffer. Het slachtoffer is onderzocht door ambulancepersoneel en mocht dezelfde dag weer naar huis. De Haagse automobilist wordt als verdachte gehoord.


* POLITIE TREFT 14 TON ILLEGAAL VUURWERK AAN

ROTTERDAM - Het Interregionaal Milieuteam van de politie Rotterdam-Rijnmond heeft dinsdag naar aanleiding van een anonieme tip een 44-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in illegaal vuurwerk. Bij zoekingen op vier lokaties werd in totaal ongeveer veertienduizend kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De grootste hoeveelheid lag in een garagebox aan de Jan van Loonshof. Het vuurwerk lag tot aan het plafond opgeslagen. Het ging onder andere om lawinepijlen, mortieren en chinese rollen. De garagebox ligt midden in een woonwijk en is tegen een electriciteitshuisje aan gebouwd. Op de andere locaties werden kleinere hoeveelheden aangetroffen, maar ook die garageboxen waren gesitueerd in woonwijken. De politie spreekt van zeer gevaarlijke situaties. Het vuurwerk is in de loop van de nacht afgevoerd naar een bunker van de Domeinen in een speciaal daarvoor geprepareerde vrachtauto. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het vuurwerk.


* BOTSING DRIE PERSONENAUTO'S OP WESTVOORNEWEG

EILANDEN / ROCKANJE - Drie auto's botsten dinsdagochtend rond half negen achterop elkaar. De drie voertuigen reden op de Westvoorneweg. Vermoedelijk remde de bestuurster van de tweede auto, een 28-jarige vrouw uit Hellevoetsluis, te laat. Hierop reed zij tegen de achterzijde van haar voorligger aan. Vervolgens botste de derde auto tegen het tweede voertuig. Bij de aanrijding raakte de vrouw uit Hellevoetsluis gewond aan haar gezicht en nek. Ambulancepersoneel bracht haar over naar het ziekenhuis.