Gemeente Roermond

Schakels gezocht voor het MilieuOntmoetingsProgramma 2009

Het gemeentebestuur van Roermond organiseert van maandag 8 tot en met vrijdag 19 juni 2009 het MilieuOntmoetingsProgramma, kortweg MOP genoemd. Het MOP brengt scholen, bedrijfsleven en organisaties met elkaar in contact rondom het thema natuur en milieu. De gemeente is op zoek naar zogenaamde MOP-schakels. Ben u trots op uw bedrijf of organisatie en kunt u een activiteit aanbieden op het gebied van natuur en milieu, dan zijn wij naar u op zoek!

Wat is MOP?

MOP is een natuur- en milieueducatief project voor het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Het project duurt twee weken. Tijdens de MOP-weken gaan de deelnemers op bezoek bij bedrijven en organisaties die een activiteit aanbieden op het gebied van natuur en milieu. Dit zijn de zogenaamde MOP-schakels. Het kunnen organisaties zijn die zich speciaal richten op natuur en milieu (bijvoorbeeld IVN of Staatsbosbeheer), maar ook bedrijven die bepaalde milieumaatregelen treffen. Ook particulieren, die het milieu een warm hart toe dragen en leerlingen iets over de natuur of het milieu willen leren, kunnen meedoen aan MOP. Naast een leuk bezoek aan een MOP-schakel moet er door de deelnemers boven alles kennis worden vergaard over natuur en milieu in hun directe leefomgeving. Vaak staan we er simpelweg niet bij stil wat allemaal aan natuur en milieu binnen de gemeente wordt gedaan. MOP legt daar het vergrootglas op en maakt deze werkzaamheden zichtbaar.

Rol MOP-schakel

Iedereen in onze gemeente die beroepshalve (bijvoorbeeld als producent, agrariër, ondernemer of winkelier) of uit interesse (bijvoorbeeld via een vereniging of particulier) geïnteresseerd is in het MOP, kan meewerken en fungeren als zogenaamde MOP-schakel. U ontvangt dan in de MOP-weken naar wens één of meerdere keren een groep leerlingen in uw bedrijf, winkel, tuin, natuurgebied, etc. en laat hen zien en ervaren wat het voor u betekent om bezig te zijn met natuur en milieu. Denk bijvoorbeeld aan een rondleiding door het bedrijf, een demonstratie of een leuke doe-activiteit.

Meer informatie

Om MOP-schakels een duidelijk beeld te geven van het project en hun mogelijke rol daarin is een folder gemaakt met de titel Laat u zien tijdens het MOP!. U kunt deze aanvragen bij de MOP-coördinatoren mevrouw. D. Paulissen (tel. 0475-359 343) of mevrouw. M. Buurman (tel. 0475-359 342) of door een e-mail te sturen naar natuur@roermond.nl. Ook met overige vragen over het MOP kunt u bij hen terecht.

Download hier de folder over het MOP. (PDF-document, opent in een nieuw venster)

Publicatiedatum: 10-12-2008 Bijgewerkt: 10-12-2008