Gemeente Maassluis

Nieuw appartementencomplex Schutsluis op hoogte

hoogstepuntvlootschutsluis2869.jpg

Nieuw appartementencomplex Schutsluis op hoogte Aan de Westlandseweg naast de Richard Hollaan schiet een appartementen-gebouw van 149 seniorenwoningen uit de grond. Dit is het eerste gebouw van het nieuwbouwcomplex op de locatie waar de Schutsluis stond. Op 10 december 2008 is het hoogste punt, bouwlaag 10, van het eerste gebouw bereikt. Wethouder Arnold Keijzer, Ebert van de Wal van aannemer Waal BV en Jan de Witte van de SGBB zetten samen de laatste wand van het trappenhuis op de tiende verdieping op zijn plaats. De realisatie van de eerste woonservicezone in Maassluis begint nu fysiek vorm te krijgen.

Wethouder Arnold Keizer sprak zijn waardering uit over het hoge tempo waarin nu wordt gebouwd aan dit voor Maassluis zo belangrijke project. Op 8 juli 2008 werd feestelijk de eerste paal geslagen van het appartementencomplex van 149 seniorenwoningen. Dit betekende de start van de realisatie van de eerste woonservicezone Vloot-Schutsluis.

De gemeente streeft ernaar in totaal drie woonservicezones in Maassluis te realiseren. Een woonservicezone is een (deel van een) gewone wijk waar ouderen of mensen met een beperking de mogelijkheid wordt geboden gebruik te maken van een samenhangend aanbod van zorg- en welzijnvoorzieningen, zonder dat men hoeft te verhuizen naar een speciaal wooncomplex of naar een andere woning. Hierdoor blijft hun sociale netwerk in stand.

Samenwerking

Het initiatief voor de realisatie van de woonservicezone Vloot-Schutsluis ligt bij de gemeente Maassluis en de corporaties SGBB en Maasdelta. De bouw van de eerste 149 huurwoningen voor ouderen wordt gerealiseerd in opdracht van de SGBB. Deze woningen zijn verdeeld over drie gebouwen, twee met tien bouwlagen en één tegen de Westlandseweg met twaalf bouwlagen.

Het eerste en tweede gebouw worden met elkaar verbonden door een bouwblok van vier bouwlagen. Omdat de vaart er bij de aannemer Waal BV goed inzit, is de verwachting dat medio 2009 de eerste woningen bewoond kunnen worden. Het streven is dat eind 2009 alle 149 seniorenwoningen klaar zijn.

Eind 2009 wil de Maasdeltagroep ook een start maken met het tweede gedeelte van de woonservicezone. Gepland zijn ongeveer 90 ouderenwoningen en het Servicecentrum, dat de centrale plek wordt van de woonservicezone.

Op 25 november 2008 hebben Maasdeltagroep, SGBB, Stichting Kinderopvang Maassluis, Gemiva-SVG Groep, Albeda College, VraagRaak, Centrum voor paramedische hulp en alternatieve geneeswijzen, Careyn en Seniorenwelzijn een samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze organisaties gaan ervan uit dat het Servicecentrum een samenhangend pakket biedt van wonen, welzijn, zorg en dienstverlening. Ook krijgen onderwijs en naschoolse opvang hierin een plek.