Gemeente Oisterwijk

Cuyperscode"
04-12-2008
Oisterwijk speelt "de Cuyperscode"

Het College heeft besloten een projectsubsidie van 2.500,- te verlenen aan erfgoedorganisatie Res Nova. De bijdrage is bedoeld voor de ontwikkeling van het educatieve internetspel De Cuypercode, deel 2.

De Cuyperscode is een zogenaamde artificial reality game die wordt gespeeld via internet. Het spel draait om het werk van architect Pierre Cuypers (1827-1921). Hij heeft onder andere de Petrus Bandenkerk in Oisterwijk ontworpen. Deze kerk krijgt een prominente plaats in het spel.

Zonder te veel te willen verklappen heeft Oisterwijk een zeer prominente rol in deel 2. Halverwege het spel moeten de deelnemers een groot raadsel oplossen, dat zich afspeelt in de Petrus Bandenkerk in Oisterwijk. Er gebeurt in deze kerk namelijk een wonder! Een happening die een zeer belangrijke sleutel vormt voor de plot van het spel. In de achtergrondverhalen wordt een uitgebreid verhaal over de kerk opgenomen en ook een uitgebreid verhaal over Heiligenvoorstellingen die in de kerk te vinden zijn. (Res Nova)

Van De Cuyperscode is in 2007 deel 1 verschenen. Dit is een groot succes geworden. Waar deel 1 zich voornamelijk in Limburg afspeelt, breidt spel 2 zich uit tot de provincie Noord-Brabant.

Leerzaam

Het spel is erg leerzaam en bijzonder geschikt voor middelbare school leerlingen. 2 College Durendael in Oisterwijk heeft al laten weten het spel te gaan gebruiken in haar lessen. Ook voor geĂŻnteresseerde volwassenen biedt het spel genoeg uitdagingen.

Spelen

De Cuyperscode, deel 2 wordt begin 2009 online gezet. Wie eerder al kennis wil maken met de geheimen van de Cuyperscode kan nu al deel 1 spelen via www.cuyperscode.nl. Deelname aan het spel is gratis.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyProclaimer Colofon