Waterschap Aa en Maas

in onderhandelingen waterschap Aa en Maas

Vier partijen zoeken toenadering in onderhandelingen waterschap Aa en Maas

In de eerste fase van de onderhandelingen tot coalitievorming tekent zich een samenwerking af tussen CDA en Water Natuurlijk als de grootste partijen, aangevuld met de fracties Ongebouwd en Bedrijfsgebouw uit de geborgde zetels. In de tweede fase zal de samenwerking nader uitgewerkt worden in voorstellen voor een Bestuursakkoord en invulling van het Dagelijks Bestuur.

Eerste fase
In een eerste fase van het onderhandelingsproces zijn tussen alle partijen, die straks zitting gaan nemen in het Algemeen Bestuur, de onderwerpen voor het Bestuursakkoord uitgewisseld en zijn de opties voor een coalitie besproken. Deze eerste fase kan als constructief worden bestempeld.

Op basis van de besprekingen is er voor gekozen dat de partijen CDA, Water Natuurlijk, als de twee grootste partijen vanuit de verkiezingen, en de fracties ongebouwd en bedrijfsgebouwd van de geborgde zetels, de stap zetten om te bezien of er voor hun voldoende basis is om tot een coalitie tussen deze partijen te komen. Daarmee zou deze coalitie op een totaal van 21 zetels uitkomen.

Tweede fase
In deze volgende fase zullen deze partijen ook met elkaar aan tafel zitten om een concept voor een Bestuursakkoord uit te werken en tot een invulling van de leden van het Dagelijks Bestuur te komen. Zowel over het Bestuursakkoord, als de invulling van het Dagelijks Bestuur zal in de Algemeen Bestuurvergadering van 8 januari 2009 worden beslist.