PvdA Rotterdam


Nieuws

Rotterdam is de homovriendelijkste studentenstad van Nederland

Wo 10 Dec 2008 - Redactie
Rotterdam is de homovriendelijkste studentenstad van Nederland

Rotterdam is volgens homojongerenmagzine Expreszo de meest homovriendelijke studentenstad van Nederland. Expreszo nam dertien grote studentensteden onder de loep en keek daarbij kritisch naar onder andere het aantal homo-organisaties en homofobe incidenten.

"Je studententijd gaat behalve om studeren natuurlijk ook om plezier maken", zegt de redactie in een toelichting op het onderzoek. "Het is voor aankomende studenten interessant om te weten hoeveel gay-uitgaansplekken er zijn per stad. Maar ook of je veilig hand in hand over straat kan gaan, is belangrijk," aldus de redactie.

discriminatiecijfers
De schokkende cijfers die de afgelopen maanden over homogeweld zijn gepubliceerd, zijn de aanleiding om de homodiscriminatie in steden nader te bekijken. Zo blijkt een op de tien discriminatiemeldingen geweld tegen homos te omvatten.

Expreszo informeerde bij verschillende lokale homobelangenorganisaties en de politie om de veiligheid in de dertien steden in kaart te brengen. "Net als iedereen moet een homoseksuele student lekker zichzelf kunnen zijn", vindt de redactie. "Homo-zijn is tenslotte leuk!"

PvdA
PvdA-raadslid Peggy Wijntuin is zeer verheugd over het bericht dat Rotterdam het bijzonder goed doet. Mede dankzij haar staat de emancipatie van homos hoog op de politieke agenda. "En daarom ben ik er trots op om te horen dat Rotterdam zich positief onderscheid van andere steden. Het dwingt ons om alert te blijven. We moeten eraan blijven werken om dat imago hoog te houden."