Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

5. December

Minister Cramer bezoekt Nederlandse tentoonstelling tijdens klimaattop in Poznan

10-12-2008

Op 10 december bracht minister Jacqueline Cramer van VROM een bezoek aan de tentoonstelling Technologies for Climate Protection in Poznan, Polen. Minister Cramer bezocht de tentoonstelling tijdens haar deelname aan de Climate Change Conference COP 14, de klimaattop van de Verenigde Naties, die van 1 tot 12 december plaatsvindt in de Poolse stad.

De tentoonstelling, een onderdeel van COP 14, loopt van 1 tot 14 december en laat 120 modellen en installaties zien die ontworpen zijn ter bescherming van het klimaat en is het eerste project in zijn soort.

De producten op de expositie zijn geselecteerd uit 200 inzendingen uit 29 landen van 6 continenten. De tentoonstelling ondersteunt de onderhandelingen die tijdens de klimaatconferentie plaatsvinden. De tentoongestelde objecten zijn bedoeld om enerzijds klimaatverandering tegen te gaan (mitigatie) en anderzijds in te spelen op klimaatverandering (adaptatie).

Nederland heeft de grootste bijdrage geleverd aan de tentoonstelling. De inzendingen laten zien dat in ons land succesvolle technologieën zijn ontwikkeld om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen en om de effecten van klimaatverandering op te vangen.

Een van de belangrijkste publiekstrekkers is de Nederlandse inzending de Sustainable Danceclub, een tweepersoonsversie van de uit Rotterdam afkomstige duurzame dansvloer. De duurzame dansvloer is verdeeld in vierkanten die de bewegingen en sprongen van de dansers omzetten in elektrische energie. De zo opgewekte energie wordt gebruikt voor de versterkers en de verlichting in de club.

Zie ook:
Tentoonstelling Technologies for Climate Protection Sustainable Danceclub