Gemeente Teylingen

Sportcafé Merlijn

Burgemeester Teylingen sluit Sportcafé Merlijn

10 december 2008

PERSBERICHT 10 december 2008 - Vandaag, woensdag 10 december, heeft burgemeester Schelberg café Merlijn gesloten. Hij nam dit besluit na rapportage van de politie over het handelen en gebruiken van verdovende middelen. Aangezien hiermee de openbare orde en de veiligheid in het geding is heeft de burgemeester het café gesloten voor een half jaar.

Schelberg ging tot sluiting over nadat de politie uitgebreid onderzoek heeft gedaan. Vaststaat dat in Café Merlijn, blijkens diverse verklaringen van getuigen, in de afgelopen periode structureel meerdere keren sprake is geweest van het aanwezig hebben van een hoeveelheid handelsvoorraad cocaïne, bestemd om te worden verkocht, dan wel daartoe aanwezig was. Cocaïne behoort volgens de Opiumwet tot de categorie "harddrugs". Het is verboden om deze stof onder andere te telen, te bereiden, te bewerken, te verwerken, te verkopen, af te leveren, te verstrekken of te vervoeren, aanwezig te hebben of te vervaardigen.

Op basis hiervan heeft de burgemeester besloten om het café Merlijn te sluiten voor een half jaar tot en met 10 juni 2009. De reden voor het sluiten voor de duur van zes maanden komt voort uit het feit dat de burgemeester het noodzakelijk vindt om de bekendheid van het café als drugsadres teniet wil doen. Daarnaast wil hij een verdere aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen. De handel in harddrugs is absoluut niet te tolereren. Bovendien draagt de handel in harddrugs bij aan een ernstige verstoring van de openbare orde, welke per direct moet worden gehandhaafd.

sportcafe merlijn

Sportcafé Merlijn