Gemeente Doetinchem

Persbericht, 9 december 2008

Gloednieuwe Jongerenraad presenteert zich aan gemeenteraad

Niet praten óver jongeren maar mét jongeren. Dat is de ambitie van de kersverse Jongerenraad van de gemeente Doetinchem. Op woensdagavond 10 december presenteren de jongeren zich op een ludieke wijze aan de leden van de gemeenteraad. Vanaf dan zal de Jongerenraad de politiek met grote regelmaat van advies voorzien als het gaat om onderwerpen die jongeren raken.

Vorig jaar gingen de voorbereidingen voor de jongerenraad al van start. Inmiddels zijn vijftien jongeren enthousiast om de politieke klus op zich te nemen. Natuurlijk willen wij dat de politiek spreekt over zaken die ons aangaan. Maar wij willen dan wel dat wij erover kunnen meepraten. Tenslotte zijn wij vaak de ervaringsdeskundigen op die onderwerpen, aldus voorzitter Wouter Jolink.

Naast het adviseren van de gemeenteraad over beleidsstukken die vervolgens door de raad worden behandeld, gaat de Jongerenraad ook eigen onderwerpen aandragen. De jongeren presenteren het logo en de activiteiten woensdagavond op een verassende manier. Bekendheid en draagvlak van de activiteiten vinden de jongeren zeer belangrijk. De activiteiten resulteren in nieuwe projecten, onderwerpen of adviezen aan de Doetinchemse gemeenteraad.

De komst van de Jongerenraad was niet alleen een wens van de jongeren zelf. Oók de gemeenteraad heeft om een jongerenvertegenwoordiging verzocht. Door de gemeente Doetinchem wordt hard gewerkt aan de actiepunten en plannen uit de zogenaamde Jeugdagenda 2007-2011. Volgens de gemeenteraad past een jongerenvertegenwoordiging hier prima bij.

De presentatie van de Jongerenraad begint woensdag 10 december om 20.00 uur in de raadszaal van de gemeente Doetinchem. Ook jongeren zijn van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen.