Gemeente Brunssum

Openbare bekendmakingen deze week (10 - 16 december 2008)

De wettelijk verplichte mededelingen die de gemeente elk week publiceert op de gemeentepagina's in Parelnieuws.

Wilt u oudere bekendmakingen raadplegen, ga dan naar het archief.
---

bouwvergunningen

Aanvraag vergunningen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de navolgende aanvragen zijn ontvangen om:


- reguliere bouwvergunning voor het geheel oprichten van een berging, speelhoek en een terrasoverkapping op het perceel Akerstraat 101 (datum indiening: 02-12-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het geheel oprichten van 4 woonhuizen aan de van Speijkstraat (datum indiening: 02-12-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het gedeeltelijk plaatsen van een directiekeet, schaftwagen en bouwhekken aan de Nelson Mandelastraat (datum indiening: 02-12-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het geheel plaatsen van buitenlichtreclame op het perceel Kerkstraat 32 (datum indiening: 01-12-2008);


- reguliere bouwvergunning gefaseerd voor het gedeeltelijk vergroten van het woonhuis op het perceel Akerstraat Noord 35 (datum indiening: 02-12-2008);


- lichte bouwvergunning voor het gedeeltelijk vergroten van de woonruimte op het perceel Horizonstraat 34 (datum indiening: 26-11-2008);


- lichte bouwvergunning voor het geheel plaatsen van een overkapping op het perceel Klingbemden 16 (datum indiening: 02-12-2008);


- lichte bouwvergunning voor het plaatsen van een dakkapel op het perceel Kasteelstraat 87 (datum indiening: 03-12-2008);

U kunt de aanvragen wel al inzien, maar u kunt er op dit moment nog niet op reageren.

Voor het inzien dient u een afspraak te maken met de gemeente Brunssum, loket Vergunningen, tel: 045 527 86 60.

Brunssum, 10 december 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouderss van Brunssum
---

bouwvergunningen

Verleende vergunningen

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat de navolgende vergunningen zijn verleend:


- lichte bouwvergunning voor het geheel oprichten van een overkapping op het perceel Schutterstraat 18 (verzonden 26-11-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het gedeeltelijk veranderen van een woonhuis op het perceel Hazenkampstraat 106 (verzonden 27-11-2008);


- reguliere bouwvergunning voor het oprichten/plaatsen van een glazen overkapping aan de bovenste galerij op het perceel Dorpstraat 129 (verzonden 26-11-2008).

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouderss. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Let op: de aanvang van de bezwaartermijn is niet de datum waarop deze openbare bekendmaking plaatsvindt, maar de datum waarop de verleende vergunning bekend is gemaakt aan de aanvrager (verzonden datum).

De stukken liggen vanaf de verzonden datum zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, loket Vergunningen (Lindeplein 1). U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur. Voor informatie: loket Vergunningen, telefoon (045) 527 86 60.

Brunssum, 10 december 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouderss van Brunssum
---

bouwvergunningen

Rectificatie

Burgemeester en wethouders van Brunssum hebben op 3 december 2008 bekendgemaakt dat zij voornemens zijn vrijstelling en reguliere bouwvergunning te verlenen voor het gedeeltelijk oprichten van een speel-/leefkuil/arena op het adres Bodemplein 43.

Waar het woord `gedeeltelijk' staat, moet `geheel' worden gelezen. Bovendien ligt het ontwerp-besluit voor een ieder en niet slechts voor belanghebbenden ter inzage.

Brunssum, 10 december 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouderss van Brunssum.
---

besluiten awb

Reglementen van Orde ter inzage

De gemeenteraad van de gemeente Brunssum heeft in zijn vergadering van 11 november 2008 de volgende reglementen vastgesteld:


- Reglement van Orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de gemeenteraad van Brunssum;


- Reglement van Orde voor de vergaderingen van raadscommissies.

Bovenstaande reglementen liggen vanaf woensdag 10 december 2008 t/m dinsdag 20 januari 2009 gedurende 6 weken ter inzage aan de centrale balie van de gemeentewinkel, Lindeplein 1.

Zij die dit wensen kunnen tegen betaling van de legeskosten afschriften verkrijgen.

Brunssum, 10 december 2008.

---

besluiten awb

Verordening Langdurigheidstoeslag ter inzage

Op grond van de bepalingen van de Gemeentewet wordt bekendgemaakt dat het college van Burgemeester en Wethouderss van de gemeente Brunssum heeft besloten akkoord te gaan met de inhoud van de `Verordening Langdurigheidstoeslag ISD BOL', en deze verordening ter vaststelling voor te leggen aan de gemeenteraad van Brunssum.

Genoemde verordening heeft tot doel om huishoudens, die langdurig zijn aangewezen op een inkomen op bijstandsniveau, een toeslag te verlenen.

De verordening ligt vanaf woensdag 10 december 2008 t/m dinsdag 20 januari 2009 gedurende 6 weken ter inzage bij de gemeentewinkel, Lindeplein 1.

Zij die dit wensen kunnen tegen betaling van de legeskosten afschriften verkrijgen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Simone Kerkhove van de ISD BOL, tel. 045 527 81 06; of e-mail: simone.kerkhove@isdbol.nl.

Brunssum, 10 december 2008.

---

besluiten awb

Lentefeest in Schutterspark

De burgemeester van Brunssum maakt hierbij bekend dat aan café-zaal Schuttershüske, ingevolge artikel 2.2.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening, vergunning is verleend voor het houden van een Lentefeest van vrijdag 22 t/m zondag 24 mei 2009 in het Schutterspark (oude speeltuin').

Alle hierop betrekking hebbende stukken zijn voor een ieder in te zien in de gemeentewinkel, loket vergunningen van het bestuurscentrum, Lindeplein 1. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen: 045 527 85 05.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van publicatie van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 10 december 2008.

---

besluiten awb

Sluitingsuur horeca Nieuwjaarsnacht

De burgemeester van Brunssum maakt hierbij bekend dat ingevolge artikel 2.3.1.5, eerste lid, van de Algemene Plaatselijke Verordening, vrijstelling is verleend van het sluitingsuur voor de nacht van woensdag 31 december 2008 op donderdag,1 januari 2009 voor alle horecabedrijven.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van publicatie van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouderss. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 10 december 2008.

Burgemeester van Brunssum

---

kapvergunning

Verleende kapvergunning

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend, dat de navolgende kapvergunningen zijn verleend aan:

Gemeente Brunssum, team Openbare Ruimte, voor 10 bomen op diverse locaties, te weten: 1 prunus staande in het openbaar plantsoen tegenover Horizonstraat 100, 1 berk staande in het openbare plantsoen tegenover Karel Doormanstraat 26, 1 acer staande in het openbare plantsoen tegenover Karel Doormanstraat32, 1 beuk staande in het openbare plantsoen tegenover Doorvaartstraat 27, 1 acer staande in het openbare plantsoen tegenover Haansberg 68, 1 acer staande in het openbare plantsoen tegenover Schuttekampweg naast de houtwal, 1 beuk staande op de openbare begraafplaats aan het pad naar het nieuwe gedeelte, 2 berken staande in het talud Hazekampstraat ter hoogte ban nr. 25, 1 esdoorn staande in het openbare plantsoen naast het pand de Ruyterstraat 1, herplantverplichting voor 12 bomen in de maat 16/18.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende binnen 6 weken na de datum van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Hoe u verder bezwaar kunt maken, leest u in `Hoe maakt u bezwaar?'.

Brunssum, 10 december 2008.

Het college van Burgemeester en Wethouders van Brunssum,

krachtens mandaat,

Teamleider Civiele Techniek / Dienst Projecten,

ing. P.H. Bartels

---

De bovenstaande bekendmakingen zijn oorspronkelijk gepubliceerd in weekblad Parelnieuws.

Parelnieuws wordt huis-aan-huis bezorgd in heel Brunssum. Heeft u Parelnieuws niet ontvangen? Bezorgklachten kunt u melden bij Driessen Verspreidingen, telefoon (045) 525 79 74.

---

DigiD
Mijn Gemeente

---