Politie Brabant-Noord

Ongevallen door gladheid

Regio, 10-12-2008

Schijndel - Een 16-jarige jongen uit Sint-Oedenrode is woensdagmorgen rond 07.40 gewond geraakt bij een ongeval op de Europalaan. De jongen kwam vanaf de rotonde en wilde de parallelweg oprijden in de richting van het centrum. Op hetzelfde moment kwam er een auto aanrijden, bestuurd door een 36-jarige man uit Schijndel, die eveneens de parallelweg op wilde rijden. Deze man kwam uit de richting van het centrum en wilde via de parallelweg terug rijden. De snorfietser remde nog, maar gleed onderuit en botste op de auto. Hij is met een vermoedelijke beenfractuur naar het ziekenhuis gebracht.

Veghel - Een frontale aanrijding op de Bundersweg zorgde woensdagmorgen rond 09.00 uur voor een flinke ravage. Een 18-jarige man uit Veghel reed in zijn auto over de Bundersweg in de richting van Uden toen hij in een bocht in de slip raakte door de gladde weg. Hierdoor kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger, bestuurd door een 59-jarige Ossenaar. Beide bestuurders moesten na de aanrijding naar het ziekenhuis. De Ossenaar had pijn in nek en rug en moet een nacht ter observatie blijven. De man uit Veghel hield een gekneusde hand over aan de aanrijding. Beide voertuigen zijn total-loss.

Eerde - Een 23-jarige man uit Schijndel is woensdagmorgen rond 09.00 uur met zijn auto in de sloot beland. De man reed in zijn auto op de Grootdonkweg in de richting van Veghel. In een bocht naar rechts raakte de auto in een slip en kwam in een sloot aan de rechterkant van de weg terecht. De bestuurder mankeerde niets, de auto is getakeld.

Vlijmen - Rond 10.15 uur is een auto door de gladheid in een weiland terecht gekomen aan de Wethouder van Buulweg. De auto slipte en landde op zn kop in de wei. De bestuurster, een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg, kon niet zelfstandig uit de auto komen. Ze was echter wel bij kennis, en niet ernstig gewond en belde zelf met 112. Met hulp van de brandweer is de vrouw uit de auto gehaald. Ze is met pijn in de rug naar het ziekenhuis gebracht.

Wanroij - Een 19-jarige man uit Sint-Anthonis is woensdagmorgen rond 10.30 uur in de slip geraakt met zijn auto op de Peelkant. De man reed in zijn auto in de richting van de Bergen toen hij door de gladheid in een bocht de macht over het stuur verloor. Zijn auto kwam hierdoor op zn kop in een sloot terecht. De man kon zelf uit de auto komen. Ambulancemedewerkers hebben hem onderzocht, maar hij had geen verwondingen.

Den Dungen - Woensdagmorgen rond 11.00 uur reed een 33-jarige Berlicumse over de Poeldonkseweg. Door de gladde weg slipte haar auto en reed ze tegen een boom. De airbags klapten hierdoor uit. De vrouw raakte niet gewond, ze had alleen last van haar knie. De auto is getakeld.

Berlicum - Een 78-jarige vrouw uit Berlicum is woensdagmorgen rond 11.00 uur gewond geraakt toen ze door gladheid viel met haar fiets. Ze raakte even buiten westen. De vrouw is onderzocht door de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.