Politie Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 10-12-2008 o Persberichten district I

TWEE MANNEN BEDREIGEN ELKAAR
DORDRECHT De politie heeft op 9 december twee mannen van 38 en 49 uit Dordrecht aangehouden die elkaar hebben bedreigd. De 38-jarige man had de ander in zijn woning gelaten en verdacht hem er op enig moment van dat hij zijn geld zou hebben gepakt. Daarop bedreigde hij de man, vermoedelijk met een mes. Daarop is de andere man het huis uitgegaan, maar na enige tijd met een bijl teruggekomen waarmee hij de voordeur heeft vernield. De politie heeft beide verdachten aangehouden. Zij hebben bekend en zullen binnenkort een dagvaarding ontvangen.

VALSE FACTUREN
ZWIJNDRECHT Winkeliers in het winkelcentrum Walburg hebben enige dagen geleden een nepfactuur ontvangen. Als afzender wordt de naam van de Kamer van Koophandel gebruikt. Onderaan de factuur staat in kleine lettertjes dit is geen factuur maar een aanbod. Het is onbekend of er winkeliers zijn die de factuur hebben betaald. Alle winkeliers in het winkelcentrum zijn inmiddels ingelicht. Als andere winkeliers zon nepfactuur ontvangen, worden zij verzocht op de politie te bellen op 0900-8844 (lokaal tarief).

VIKTOR-ACTIE
DORDRECHT Bij een zogeheten Viktor-actie op de A16 is dinsdagavond 9 december en woensdagnacht 10 december is bijna 70 gram cocaïne en 8 gram hennep in beslag genomen. Hiervoor heeft de politie twee verdachten aangehouden. Daarnaast is voor een bedrag van 3.000 euro aan snelheidsbekeuringen uitgedeeld en is één automobilist bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 180 kilometer per uur, waar op dit traject maximaal 100 kilometer is toegestaan. Bij een Viktor-actie worden vermeende drugsrunners gecontroleerd. Bij de actie is samengewerkt met de het korps Rotterdam-Rijnmond, het Korps Landelijke Politiediensten en de douane. Tijdens de actie werd er toevallig een spookrijder aangetroffen. De politie heeft deze auto zonder ongelukken tot stilstand kunnen brengen.