Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Start project inbraakpreventie in Kruiskamp

Op woensdag 10 december gaat in de Amersfoortse wijk Kruiskamp een inbraakpreventie project van start. Gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie Eemvallei en Portaal Eemland, politie Eemland zuid en provincie Utrecht lanceren SelectaDNA: een preventiemiddel om de veiligheid in de wijk verder te verhogen.

Met behulp van een zogenoemde forensische markering kunnen inwoners van de wijk waardevolle spullen merken. Het levert inbrekers daardoor fors meer risico op om spullen mee te nemen, omdat de gestolen waar snel herkend kan worden. Hiermee wordt de pakkans vergroot. Het systeem heeft elders tot positieve resultaten geleid. In Kruiskamp wordt de komende drie jaar de proef met dit preventiemiddel toegepast.

Graag nodigen we u uit om bij de officiële start aanwezig te zijn. Tijdens een bijeenkomst in wijkcentrum De Roef (Neptunusplein 66K) wordt op woensdagochtend 10 december meer verteld aan betrokken partijen over de aanpak. Er is een persbericht beschikbaar met nadere informatie.

Het programma voor de bijeenkomst ziet er als volgt uit: · 10.00 uur welkom en inleiding door burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper · 10.10 uur korte toelichting door Jeroen Lemereis, districtschef politie Eemland zuid · 10.20 uur onthulling van bord door Vincent van Oordt (directeur Portaal Eemland) en · Koos Koolstra (directeur de Alliantie Eemvallei), waarmee bezoekers van de · wijk op het project worden gewezen
· 10.30 uur einde officieel programma

Hierna gaan vertegenwoordigers van de betrokken organisaties naar een eerste woning om het pakket te overhandigen. De pers is uitgenodigd om hier bij te zijn.

Na de middag en op dinsdag 16 december wordt de hele wijk huis-aan-huis bezocht om de pakketten te overhandigen.