Ingezonden persbericht

Specsavers steunt KNGF Geleidehonden met opbrengst hippe vuurwerkbril

Huizen, 10 december 2008 - Topmodel Kassandra Schreuder - bekend van Holland's Next Topmodel - staat honderd procent achter een veilig Oud en Nieuw. Een vuurwerkbril mag daarbij niet ontbreken. Rond de jaarwisseling wordt in Nederland tot twee miljoen kilo vuurwerk afgestoken. En elk jaar weer gebeuren met het afsteken ervan tientallen ongelukken. Maar liefst de helft van de slachtoffers loopt hierbij ernstig oogletsel op. Gezien het grote aandeel van oogletsel onder de jaarlijkse vuurwerkslachtoffers, is ook oogbescherming zeer belangrijk. Kassandra laat zien dat je er ook 'hot' uit kunt zien met zo'n beschermende vuurwerkbril. De bril is vanaf nu te koop bij Specsavers.

"Het afsteken van vuurwerk is een prachtige jaarlijkse traditie, maar niet zonder risico's", vertelt Mandy Crooij van Specsavers. "Veel mensen denken er wel aan om bijvoorbeeld kleding aan te trekken die niet makkelijk brandbaar is of om het vuurwerk met een lont aan te steken en niet met lucifers. Maar aan oogbescherming wordt niet altijd gedacht. En dat terwijl de huidige generatie vuurwerkbrillen hartstikke hip is. Kassandra - ook bekend van haar brillencollectie Kassandra's Choice - bewijst overtuigend dat de bril niet alleen je ogen beschermt, maar dat hij ook nog eens leuk staat!"

KNGF Geleidehonden
Specsavers biedt de vuurwerkbril voor vijf euro aan. De hele verkoopopbrengst daarvan gaat naar KNGF Geleidehonden. "Huisdieren hebben vaak last van vuurwerk dat al in de laatste decemberdagen frequent wordt afgestoken", zegt Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden. "Een extra kwetsbare groep zijn blindengeleidehonden en hun baasjes. Een geleidehond moet geconcentreerd kunnen werken. Knalvuurwerk in de nabije omgeving kan hem en zijn blinde of slechtziende baas angstig of onzeker maken op straat. Met deze sympathieke actie streeft Specsavers naar minder oogletsel door vuurwerk én steunen ze het belangrijke werk dat wij doen."

Trendy met vuurwerkbril
Kassandra - zelf fanatiek brildraagster en trendsetter - heeft de eerste speciaal voor Specsavers ontwikkelde vuurwerkbril in ontvangst genomen en toont dat je met de bril veilig vuurwerk af kan steken én er ook nog eens heel 'hip' uitziet. De bril is gemaakt van plexiglas en sluit aan alle kanten goed af, waardoor de ogen optimaal beschermd zijn. Bovendien is hij mooi vormgegeven. Niet onbelangrijk als je ervoor wilt zorgen dat zoveel mogelijk mensen de bril ook daadwerkelijk opzetten.

Over Specsavers Opticiens
Specsavers Opticiens is de snelst groeiende groep van opticiens in ons land en heeft internationaal meer dan 1000 winkels, waarvan op dit moment 93 winkels in Nederland. De winkels worden geëxploiteerd op 50:50 joint-venture basis onder leiding van een lokale partner/directeur. Specsavers is van mening dat Nederlanders al jaren veel teveel betalen voor een scherpe blik. Met deze filosofie startte het bedrijf in 1997 ook in Nederland. Internationaal verkoopt Specsavers jaarlijks 10 miljoen brillen van een hoge kwaliteit tegen een lage prijs. Specsavers-winkels worden geleid door minimaal volledig MBO-gediplomeerde opticiens, die gratis oogonderzoek verrichten.

KNGF Geleidehonden

KNGF Geleidehonden leidt sinds 1935 honden op als geleidehond ten behoeve van blinden en zeer slechtzienden. Een geleidehond begeleidt zijn baas in het verkeer en vermijdt daarbij obstakels en situaties die voor zijn baas gevaar kunnen opleveren. Daarnaast zoekt de hond op commando bepaalde zaken op, zoals een trap, deur, brievenbus of lege plaats in het openbaar vervoer. Dankzij een geleidehond kunnen visueel gehandicapten zelfstandig aan het meest drukke verkeer deelnemen zonder van familie of anderen afhankelijk te zijn. De onafhankelijkheid, bewegingsvrijheid en kameraadschap die de geleidehond zijn visueel gehandicapte baas of bazin (terug)geeft is uniek en onvervangbaar. Voor meer informatie kunt u de website van KNGF Geleidehonden raadplegen: www.geleidehond.nl.