Ingezonden persbericht

Directeur corporatie De Veste gekozen tot Trendsetter 2008

Corporatiedirecteur Jan Sinke is gekozen tot Trendsetter 2008 in de vastgoedbranche. Sinke vertegenwoordigt De Veste, een woningbouwvereniging die uit het corporatiebestel wil treden sinds zij van het kabinet winstbelasting moeten betalen. Sinke voert een strijd met de overheid omdat hij het geld liever wil besteden aan betaalbare huisvesting.

De verkiezing is georganiseerd door de nieuwssite spacemakers.nl en bedoeld om lef in de vastgoedbranche te belonen. Ruim 1.000 lezers mochten stemmen, 30% koos voor Sinke. Sinke geeft in een reactie aan dat hij de prijs ziet als een verrassing en een leuke afsluiting van een enerverend jaar.
Sinke voert momenteel een juridische strijd om uit het corporatiebestel te treden. Hij vindt zich door de invoer van vennootschapsbelasting vorig jaar op een achterstand gezet ten opzichte van institutionele vastgoedbeleggers, die deze belasting niet hoeven te betalen. Het kabinet wil niet aan de wens van De Veste tegemoet komen, uit vrees dat meer corporaties De Veste zullen volgen. Uit onderzoek van het tijdschrift Building Business bleek veel steun voor Sinke onder corporatiedirecteuren.

Sinke liet in de verkiezing Rob van der Schoot, directeur van website niki.nl, achter zich. Van der Schoot is de man die het grootste deel van de Nederlandse projectontwikkelaars wist te verenigen in één nieuwbouwhuizensite. De site onderscheidt zich van concurrenten door gedetailleerde en actuele informatie te geven.
Derde werd Hans van Tartwijk, die inmiddels een jaar verdachte is in de vastgoedfraudezaak rond twee oud-directeuren van Bouwfonds. Als directeur van Trimp en Van Tartwijk weigerde hij als "Hans van T." door het leven te gaan, koos ervoor de publiciteit niet te schuwen en startte ondermeer een eigen weblog. De lezers van Spacemakers waardeerden de wijze waarop hij het zwart-wit beeld over de vastgoedfraude wat nuanceerde.

Het is het tweede jaar dat Spacemakers de titel toekent. Vorig jaar won Coen van Oostrom, directeur van projectontwikkelaar OVG, de prijs. Sinke ontvangt behalve de titel 'Trendsetter 2008 in de vastgoedbranche' ook een taart.