Ingezonden persbericht


U-center ontvangt als eerste kliniek in Europa Vital Energi Clinic Award

Epen, 10 december 2008 - U-Center - de eerste breedspectrum kliniek in Nederland voor de behandeling van geestelijke gezondheidsproblemen - heeft vandaag het Vital Energi Clinic Award van Dynamic Spaces in ontvangst genomen. U-Center is de eerste kliniek in Europa die dit kwaliteitskeurmerk krijgt uitgereikt. Het kwaliteitszegel wordt toegekend aan organisaties die erin slagen een mensvriendelijke omgeving te creëren in de gebouwen waarin zij opereren. In het behandelcentrum en zorghotel van U-Center is het beginsel van geobiologie optimaal toegepast, zodat het welzijn en het welbevinden van cliënten positief wordt beïnvloed en zo een bijdrage levert aan een spoedig herstel.

U-Center is gevestigd in Epen, gelegen op een prachtige locatie middenin het rustgevende heuvellandschap van Zuid-Limburg. In de privé-kliniek worden mensen met psychische klachten geholpen door middel van een kortdurende en intensieve behandeling van 4 tot 6 weken. "U-Center richt zich op de behandeling van mensen met geestelijke gezondheidsproblemen", legt Jeroen Fisser, initiatiefnemer en woordvoerder van U-Center, uit. "In onze kliniek moeten mensen weer met zichzelf in het reine komen. Het is belangrijk dat zij zich beschermd en geborgen voelen in een omgeving die rust en stabiliteit uitstraalt. Door deze principes toe te passen, hebben we een omgeving gecreëerd waarin vorm en ontwerp volledig met elkaar in harmonie zijn."

Positieve ruimtebeleving

U-Center is de eerste organisatie in Nederland die het kwaliteitszegel van Dynamic Spaces krijgt uitgereikt. Deze instelling is gespecialiseerd in "geobiologie". "Een positieve ruimtebeleving zorgt ervoor dat mensen beter functioneren, minder vaak ziek zijn en sneller herstellen", vertelt Aniel Ramjanam, directeur van Dynamics Spaces. "U-Center stelt in haar kliniek de mens centraal. Zij ondersteunt hen bij hun herstel door de randvoorwaarden te creëren voor revitalisering: niet alleen in haar behandelmethoden, maar óók in het creëren van een mensvriendelijke omgeving." In het behandelcentrum van U-Center is sprake van een gebouwergonomie waarin het gebruik van kleuren, materialen, geuren en ruimtelijke verhoudingen ervoor zorgen dat bezoekers er zich prettig en thuis voelen. "De natuurlijke en rustgevende ligging van het gebouw middenin de natuur zorgt ervoor dat bezoekers zich op hun gemak en vertrouwd voelen en het gevoel hebben thuis te komen. Het hartpunt het gebouw lijkt op een grote sfeervolle woonkamer die is ingericht als ontmoetingsplaats, maar waar je jezelf ook kunt afzonderen om tot rust te komen", aldus Ramjanan. "In de slaap-kamers zijn mogelijke stressfactoren, zoals elektromagnetische velden, met behulp van speciale technologie tot een minimum beperkt. Ook de inrichting van het gebouw en het omringende terrein is zo aangepast dat de aanwezigheid van positieve energiestromen is geoptimaliseerd en bijdraagt aan de revitalisering van cliënten."

Voor meer informatie (