Ingezonden persbericht

Sony Ericsson PlayNow arena gaat live in Nederland
Online multimedia winkel opent vandaag haar deuren voor publiek

Badhoevedorp, 10 december 2008 - PlayNow arenaTM, de multimedia-winkel van Sony Ericsson, opent vanaf vandaag haar deuren voor consumenten in Nederland. PlayNowTM arena biedt een totaalpakket aan mobiel entertainment: van muziek-tracks, complete albums, mobiele games, thema's en wallpapers, traditionele en speciaal ontworpen ringtones en muziektones, tot een enorme hoeveelheid gratis content. PlayNowTM arena is de eerste legale mobiele muziekservice die DRM-vrije muziek aanbiedt van alle grote en onafhankelijke labels waaronder Sony Music, Warner Music Group, Universal Music en EMI Music. Er is keuze uit meer dan vijf miljoen nummers die je voor 99 cent per nummer (via de computer) kunt downloaden.

Sony Ericsson introduceerde in februari 2004 de eerste versie van PlayNowTM als de eenvoudigste manier om polyfone ringtones eerst te beluisteren en ze vervolgens direct via de telefoon te kopen. Sinds de introductie, heeft Sony Ericsson de service steeds verder uitgebreid. PlayNowTM arena biedt consumenten een unieke omgeving aan waar zij het meest uitgebreide aanbod van content kunnen aankopen via mobiele telefoon en computer. Momenteel zijn er meer dan 30 modellen van Sony Ericsson waarop een PlayNowTM icoon te zien is op de desktop. Hiermee kun je rechtstreeks naar de PlayNowTM arena.

Play that funky music
Om optimaal gebruikt te maken van de muziekdownloadservice, moet je je eerst registreren bij PlayNowTM arena. Vervolgens kun je zowel via je computer als via je mobiele telefoon muziek aankopen. Als je ontspannen achter je pc zit, bestel je de nummers die jij wilt horen online en betaal je met je credit card. Je ontvangt dan een DRM-vrije mp3 op je computer èn een eAAC+ bestand op je telefoon. Als geregistreerde gebruiker hoef je dus nooit meer muziek over te zetten van je computer naar je telefoon!

Sta je bijvoorbeeld in de kroeg en wil je een track met je mobiele telefoon bestellen, dan koop je het nummer door middel van een premium sms. Je downloadt vervolgens een eAAC+ bestand naar je telefoon en de mp3 file staat klaar in de inbox van je PlayNowTM arena account. Doordat de mp3 tracks voor de computer DRM-vrij (Digital Right Management) zijn, kunnen deze bestanden ook worden gebruikt op andere muziekspelers in huis, in de auto of onderweg.

Find my favourite song
Als je Sony Ericsson telefoon TrackID(TM) muziekherkenning ondersteunt, is het eenvoudig om nieuwe muziek te ontdekken en direct aan te kopen. Hoor je ergens een nummer wat je leuk vindt maar niet kent, dan neem je een paar seconden van het nummer op en TrackID(TM) vertelt je in een mum van tijd wie het nummer zingt, hoe het heet en op welk album het staat. Als je wilt, kun je met een druk op de knop naar de PlayNow(TM) arena om het nummer te bestellen.

Door de sterkte van de PlayNowTM catalogus te combineren met deze unieke TrackIDTM applicatie, kunnen consumenten in de online shop op verschillende manieren een schat aan nieuwe content zoeken en ervaren. De zogenaamde TrackIDTM Charts, die real-time worden samengesteld door consumenten, laten zien naar welke nummers andere gebruikers in Nederland en overige landen in de wereld zoeken en luisteren.

"Wij willen de meest dynamische multimedia ervaring realiseren waarbij de mobiele telefoon centraal staat. Een omgeving waarin mensen elkaar informeren en inspireren. We zijn er van overtuigd dat dit met PlayNowTM arena gaat gebeuren. Ook zullen we de hoeveelheid locale en internationale content constant blijven uitbreiden", aldus Harold de Kort, Communicatiemanager bij Sony Ericsson Benelux. "Op deze manier zal de arena een continue bron van creativiteit zijn. Ter introductie van PlayNowTM arena in Nederland bieden wij tot het einde van het jaar diverse top muziek-tracks uit binnen- en buitenland gratis aan. Op deze manier kunnen klanten zonder aankoop onze nieuwe shop uitproberen."

Over Sony Ericsson
Sony Ericsson is een topspeler op de wereldmarkt met meer dan 100 miljoen verkochte telefoons in 2007. Diversiteit is een van de kernkwaliteiten van de onderneming, die in meer dan tachtig landen actief is, waaronder productielocaties in China en R&D-locaties in China, Europa, Japan en Noord-Amerika. Sony Ericsson werd in oktober 2001 door Sony en Ericsson opgericht als een 50-50 joint venture en heeft haar mondiale zakelijke centrum in London.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de volgende internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut. Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.nl/persbronnen

NOOT VOOR DE REDACTIE (