Ingezonden persbericht

Elephant Talk sluit overeenkomst met Telecombination International BV

Telecombination nieuwe MVNO op Nederlandse markt

Schiphol, 10 december 2008 - Elephant Talk Communications, Inc. (OTCBB: ETAK) heeft een raamovereenkomst gesloten met Telecombination International BV. Telecombination wordt een Mobile Virtual Network Operator (MVNO) voor in eerste instantie de Nederlandse markt. Telecombination zal als MVNO zijn producten lanceren in het voorjaar van 2009. Daarbij richt het bedrijf zich op zowel consumenten als zakelijke klanten. Telecombination maakt als MVNO gebruik van de geavanceerde technologie van het Elephant Talk Mobile Virtual Network Enabler-platform (MVNE).

"We beschikken nu over de innovatieve technologie van het Elephant Talk-platform en de marketingkracht van onze samenwerking met een van de grootste mediagroepen in Europa. We zijn van mening dat we hiermee een unieke marktpositie in Nederland kunnen innemen - en binnenkort ook in de rest van Europa", zegt Jaap Nieuwenhuijs, mededirecteur van Telecombination.

"Puur concurreren op prijs is geen winnende strategie meer in de huidige markt", zegt Gert Jan Nieuwenhuijs, mededirecteur van Telecombination. "We denken dat de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen en distributiekanalen de sleutel vormt tot succes."

"We zijn er trots op dat we Telecombination van dienst kunnen zijn en kunnen ondersteunen om succesvol zaken te doen", zegt Martin Zuurbier, CTO en COO van Elephant Talk. "Dit is wederom een voorbeeld van een bedrijf dat in staat is een unieke propositie te realiseren mede dankzij de flexibiliteit van ons platform. We beschikken namelijk over een van de meest geavanceerde Intelligent Network-platformen wereldwijd. Die omvat een geïntegreerde, flexibele CRM/Billing-oplossing. Dit biedt een breed scala van mogelijkheden, waarmee we toetreden tot een volgende marktfase. Nieuwe MVNO's vereisen immers complexe integratie van verschillende systemen - zoals voor bankieren, media en convergente technologieën - zonder hogere initiële investeringen of aanzienlijke operationele uitgaven."

***

Over Elephant Talk

Elephant Talk Communications, Inc. (OTC BB: ETAK) is een Internationale telecom- en netwerkoperator voor vaste en mobiele netwerken. Het bedrijf faciliteert de wereldwijde distributie van content- en telecommunicatiediensten. Elephant Talk is gevestigd in de VS, maar opereert internationaal vanuit vestigingen in diverse landen en op basis van interconnecties met leidende telecombedrijven wereldwijd. Elephant Talk beschikt over een eigen infrastructuur die het als outsourcingpartner exploiteert op basis van zijn eigen Intelligent Network (IN), CRM- en Billing-platform. Onder andere in Europa concentreert het bedrijf zich op zijn activiteiten als Mobile Virtual Network Enabler. De producten en diensten van Elephant Talk omvatten verder Carrier (Pre-)Select-services, Premium Rate-services, VoIP, Wi-Fi, streaming, media & content en hoogwaardige oplossingen voor prijsbepaling, tariefberekening en billing. Voor meer informatie: www.elephanttalk.com.

Over Telecombination International BV

Telecombination International BV is opgericht in januari 2005 en wordt een nieuwe MVNO in Nederland. Het bedrijf heeft zijn oorsprong in Zweden, waar een zusterbedrijf van Telecombination sinds 2001 succesvol draait op basis van een MVNO-model. Telecombination biedt geavanceerde technologieën en innovatieve bedrijfsmodellen aan de Nederlandse wireless-markt. Het bedrijf concurreert niet zozeer op prijs, maar juist op het vlak van nieuwe bedrijfsmodellen en distributiemethoden. Deze trekken bedrijven aan uit de zakelijke mobiele markt en uit de mobiele markt voor consumenten.

Noot voor de redactie (