Ingezonden persbericht

De smaak van De Keyser gesmaakt door 1,6 miljoen kijkers

Afgelopen zondag scoorde de openingsaflevering van 'De Smaak van De Keyser', een nieuwe prestigieuze fictiereeks op het Belgische Eén, 1,6 miljoen kijkers of net meer dan 50% van het totaal aantal kijkers. Een gigantisch succes voor de serie die naast een beresterk verhaal rond drie vrouwen binnen een Hasseltse jeneverstokersfamilie ook de Belgische provinciehoofdstad als 'stad van de smaak' in beeld brengt.

Smaak en gezelligheid
Dat de serie zich in Hasselt afspeelt is geen toeval. Hasselt is dé jeneverstad bij uitstek. Wie Hasselt bezoekt is, voelt zich dadelijk thuis. Hier is 'genieten' geen werkwoord maar écht genieten.
'Smaak' laat ons dieper in het hartje van de stad doordringen. Wie de Smaakkamer, speciaal voor 'De smaak van De Keyser' ingericht (oude stokerij Smeets, Raamstraat 17), bezoekt, begrijpt dat meteen.
Hier krijgt iedereen die een Smaakpas bezit, op maat geknipt, een Smaakroute doorheen de stad voorgesteld die je niet alleen langs culinaire plekjes stuurt maar ook langs toplocaties waar goede smaak hoog in het vaandel staat. Bijvoorbeeld modezaken, cultuurcentra of locaties in de vrije tijdsbesteding. Op die manier gaan de mensen door de stad kuieren en een prachtige omgeving zien. Ook de inzet van de Hasselaar zelf heeft hier zijn invloed. De inwoners staan bekend om hun gastvrijheid en gezelligheid. Zij zijn fier op hun stad en dat vertaald zich ongetwijfeld naar de bezoekers en toeristen.

Ideale citytrip
'De Smaak van De Keyser' is de hefboom die Hasselt op de kaart van de citytrips moet plaatsen. En dat is haalbaar. Het doelpubliek zijn immers niet alleen verblijfstoeristen, ook dagjesmensen, die dikwijls vooral onze winkelstraten bezoeken of hier wat lekkers willen proeven, zijn welkom.
Na 'De Smaak van De Keyser' moet het begrip 'Hoofdstad van de smaak' met Hasselt geassocieerd worden.

Lezersinfo : www.hasselt.be of Toerisme Hasselt, T +32 11 23 95 40



Ingezonden persbericht