Protestantse Kerk in Nederland


SYMPOSIUM DE MISSIONAIRE KERK

wo 10 december 2008
De kerk wil missionair zijn. Maar lukt dat ook? Hoe verhouden droom en werkelijkheid van het missionaire werk in de plaatselijke Protestantse gemeenten zich ten opzichte van elkaar?

Dat was de uitdagende onderzoeksvraag, waarmee dhr. Jaap Jan Krikken, als student GPW van de Christelijke Hogeschool Ede, aan de slag is gegaan in het kader van het Lucas 15 jaar van het Evangelisch Werkverband.

Op een symposium over De missionaire kerk zal dit onderzoek gepresenteerd worden en zullen de tien meest verrassende missionaire gemeenten hun model voor missionair werk toelichten.

Dit symposium wordt gehouden in een samenwerking van het Evangelisch Werkverband met de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk op 10 december 2008 van 10.0015.30 uur in het Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a te Utrecht.

De dag wordt geopend door ds. Hans van Ark, hoofd afdeling Missionair werk en kerkgroei. Na de presentatie van het onderzoek van en door Jaap Jan Krikken ontvangen alle deelnemers aan het symposium een samenvatting van het onderzoek overhandigd. Ds. Menno Zandbergen, alg. secr. van het Evangelisch Werkverband, reflecteerd op de uitkomsten van het onderzoek, waarna er een groepsgesprek is o.l.v. ds. Hans van Ark.

Na de lunch presenteren tien gemeenten hun meest verrassende missionaireactiviteiten in drie korte workshoprondes. De dag wordt afgerond door ds. Hans van Ark met een aantal conclusies en aanbevelingen door ds. Hans van Ark en een drankje.

De volgende gemeenten zijn uitgenodigd om hun meest verrassende missionaire project op deze dag te presenteren:
* Protestantse Gemeente Lopik

* Koningskerk, Rotterdam

* Protestantse Gemeente Elst

* Protestantse Gemeente Wezep

* Pax Christikerk, Den Haag

* Protestantse gemeente Gouda

* Missionaire gemeente Vierhouten

* Protestantse gemeente Nieuwegein

* Nieuwe kerk, Utrecht

* Westerkerk, Ermelo

De kosten voor deze dag bedragen EUR 10 p.p. incl. lunch, reader, koffie, thee.
Meer informatie en aanmelden:e-mail evenementen@ewv.nl of www.ewv.nl.