Gemeente Aalten


Start werkzaamheden Kruittorenstraat te Bredevoort

Op woensdag 10 december 2008 om 11.30 uur opent burgemeester Bert Berghoef de werkzaamheden van de eerste fase van de Kruittorenstraat. Hierbij zal de burgemeester plaats nemen op de graafmachine en een boom planten. Het project herinrichting Kruittorenstraat komt mede tot stand dankzij financiering van de Provincie Gelderland.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden circa 8 weken duren, mits het weer meewerkt. Om in de Kerstperiode de bereikbaarheid voor de bewoners te kunnen garanderen, zullen de werkzaamheden voornamelijk in de periode januari maart 2009 plaatsvinden.

De eerste fase van de Kruittorenstraat bestaat in hoofdzaak uit bestratingswerkzaamheden, inclusief de aanleg van diverse parkeerplaatsen voor Ons Huis en de plaatsing van laanbomen en klassieke lichtmasten. In een later stadium zal de tweede fase worden uitgevoerd. De tweede fase bevat met name de reconstructie van een deel van de vestingwal tegenover Ons Huis en de plaatsing van kunstobjecten langs de Kruittorenstraat.