Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Verjaardag van universele mensenrechten met muziek en debat Jongeren vieren 60 jaar mensenrechten tijdens Right Now festival

Op woensdag 10 december, de 60ste verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, organiseren meer dan 20 organisaties het Right Now festival. Tijdens dit evenement vragen jongeren in het Paard van Troje in Den Haag aandacht voor mensenrechten en praten ze over thema's als kinderarbeid, discriminatie en vrijheid van meningsuiting. Ook zijn er muziekoptredens, debatten, films en workshops. Onder de aanwezigen bevinden zich onder meer de minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen, mensenrechtenambassadeur Arjan Hamburger, jonge voorvechters van mensenrechten en bekende artiesten als Kraak&Smaak, Hind en Typhoon. Rapper Raymzter is ambassadeur van het festival.

Je eigen recht
Het festival sluit de Right Now campagne af, waarin jongeren zelfbedachte mensenrechten op een virtuele muur hebben gezet. Hiermee roepen ze de regering op om meer aandacht te besteden aan mensenrechten in binnen- en buitenland. Minister Verhagen neemt op 10 december de verzamelde rechten in ontvangst.

Right Now festival
Tijdens een programma vol muziek gaan jongeren, politici en mensenrechtenverdedigers in debat over mensenrechten. Jongeren die in Nederland of daarbuiten opkomen voor hun rechten staan deze avond centraal.

Deelnemers aan de debatten zijn onder andere VN-jongerenvertegenwoordiger Wouter Thiebou; de mensenrechtenambassadeur Arjan Hamburger, ex-kindsoldaat John Kon Kelei en Tweede Kamerlid Samira Bouchibti. De debatten worden geleid door Farid Tabarki, onder meer bekend van CoolPolitics, Kamran Ullah en Sanna Franssen.

In het café en de workshopruimtes kunnen bezoekers onder andere speeddaten met jonge mensenrechtenvoorvechters, zandmandala's maken met Tibetaanse monniken, films bekijken en workshops bijwonen. Kijk voor het volledige programma en updates op www.rightnowfestival.nl.

Kaarten voor Right Now festival (à 6 euro) zijn verkrijgbaar bij de bekende voorverkoopadressen en aan de kassa van Paard van Troje.

Right Now festival en campagne zijn een initiatief van mensenrechtenorganisaties Aim for human rights, Justitia et Pax, Nederlands Helsinki Comité en Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten. Zij hebben zich verenigd in de Stichting 60 jaar UVRM.


---



Ingezonden persbericht