Erasmus MC


---

Erasmus MC wint Zorg voor Morgen Prijs 2008

De afdeling Urologie van het Erasmus MC is door een onafhankelijke jury uitgeroepen tot winnaar van de Pfizer NVKZ Zorg voor Morgen Prijs 2008. De prijs werd toegekend voor de PRIAS-studie: 'Actief afwachtend beleid, een project ter voorkoming van de overbehandeling van vroege vormen van prostaatkanker'.

De prijs van EUR 20.000 voor het beste innovatieve initiatief in de gezondheidszorg werd georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Kwaliteit en Zorg en geneesmiddelenfabrikant Pfizer.

Bijzonder
Op 4 december hebben de vijf genomineerde instellingen hun project aan de juryleden gepresenteerd in het Business Centre te Nieuwegein, waarna de afdeling van het Erasmus MC met de eer mocht strijken. Jury-voorzitter Rien Meijerink over het winnende project, de PRIAS-studie van de afdeling Urologie: "Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat behandelaars afspreken om, althans in eerste instantie, zo min mogelijk medisch in te grijpen, maar in plaats daarvan het beloop van de ziekte actief te volgen en eventueel later alsnog in te grijpen, maar alleen wanneer dat echt nodig is."

Relatief onschuldig
Dr. S. Roemeling (uroloog in opleiding) en drs. R.C.N. van den Bergh (arts-onderzoeker urologie) ontvingen namens het Erasmus MC de prijs (een kunstwerk en een geldprijs van EUR 20.000) voor het meest innovatieve project. "Deze prijs is een grote opsteker voor de PRIAS-studie en benadrukt het belang van onderzoek naar de mogelijkheden om terughoudend te zijn met ingrijpende behandelingen bij relatief onschuldige vormen van prostaatkanker".

Lees het hele hele persbericht.

Ga naar de PRIAS-website.

Publicatiedatum: 9 december 2008