Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
VAN DEN ENDE & DEITMERS NEEMT BELANG IN SMARTCLIP

Amsterdam, 10 december 2008. Van den Ende & Deitmers neemt een significant minderheidsbelang in Smartclip, het meest toonaangevende netwerk voor Internet reclamevideo's in Duitsland. Smartclip biedt in haar platform meer dan 150 miljoen 'videoviews' per maand aan via meer dan 300 premium Internet portals. Dit stelt adverteerders en mediabureaus in staat om TV campagnes te verbreden en zichtbaar te maken op Internet. De onderneming start begin 2009 tevens met haar activiteiten in Engeland.

Smartclip werd begin 2008 opgericht door ex-Lycos directeuren Jean-Pierre Fumagalli en Roland Schaber, in samenwerking met de succesvolle Internet ondernemer Thomas Falk.

Smartclip biedt adverteerders en mediabureaus een combinatie van bereik en aanbod aan content dat vergelijkbaar is met televisie. Tevens draagt Smartclip zorg voor de technische integratie van verschillende video-advertentieformaten en voegt daar gedetailleerde rapportages aan toe. Anderzijds biedt Smartclip uitgevers en eigenaren van premium content een efficiënt en aantrekkelijk verdienmodel om via een omvangrijk video-advertentienetwerk toegang te krijgen tot de marketingbudgetten van topadverteerders. Smartclips model helpt zowel adverteerders als uitgevers om de effectiviteit van hun advertentiecampagnes te vergroten.

Ondanks het huidig economisch klimaat wordt er in 2009 een gezonde groei van de Europese Internet advertentiemarkt verwacht en van de Internet video-advertentiemarkt in het bijzonder. Deze markt wordt uiteindelijk in 2012 geschat op ¤1 miljard, voornamelijk als gevolgg van de tendens dat televisiebudgetten naar Internet verschuiven. Jean-Pierre Fumagalli, CEO Smartclip: 'De middelen en kennis van Van den Ende & Deitmers geven ons de mogelijkheid om versneld posities op te bouwen in de belangrijkste Europese landen. Nu wij marktleider zijn in Duitsland is de opening van een kantoor in Londen voor ons een logische volgende stap. De geplande expansie naar Engeland heeft al geleid tot de eerste contracten met uitgevers.'

Hubert Deitmers, managing partner en mede-eigenaar van Van den Ende & Deitmers: 'Het team van Smartclip is een prachtig voorbeeld van Duits Internet ondernemerschap met pan-Europese ambities. Wij vinden het een enorme prestatie dat dit onafhankelijke platform voor Internet reclamevideos in relatief korte tijd een met TV vergelijkbaar bereik heeft weten te realiseren. Wij kijken er naar uit om gezamenlijk de internationalisatie van dit bedrijf vorm te geven. Smartclip is onze tweede participatie in het buitenland.'

Over Smartclip (www.smartclip.com)
Smartclip is het meest toonaangevende netwerk voor Internet reclamevideo's in Duitsland met een bereik per maand van meer dan 150 miljoen bekeken professionele video's op meer dan 300 premium portals. Adverteerders en mediabureaus gebruiken Smartclip voor het distribueren van hun Internet reclamevideo's. Het bedrijf heeft kantoren in Hamburg en Düsseldorf en breidt momenteel uit naar andere Europese landen.

Over Van den Ende & Deitmers (www.endeit.com)
Van den Ende & Deitmers is de venture capital maatschappij van Endemol oprichter Joop van den Ende en voormalig Endemol raad van bestuurslid Hubert Deitmers. Het bedrijf investeert in West-Europese ondernemingen met internationale groeipotentie. De sectorfocus is gericht op Content, Platforms, E-commerce en gerelateerde ICT-services.

Sinds de start in 2006 is geïnvesteerd in een aantal bedrijven, waaronder televisieproducent Eyeworks (top 5 wereldwijd), casual gaming portal Spil Games (nummer 2 wereldwijd), sociaal netwerk Hyves (nummer 1 in Nederland), online fotoalbum producent Albumprinter (top 3 wereldwijd ) en online onderzoeksbureau Metrixlab (top 5 wereldwijd).

Van den Ende & Deitmers ondersteunt actief de 'Buy and Build' strategie van haar portfolio bedrijven. Deze strategie werd met succes doorgevoerd bij bedrijven als Eyeworks, Spil Games en Unamic. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Van den Ende & Deitmers BV
Wendy Horlings
Telefoon: +31 20 794 77 77
www.endeit.com

Smartclip AG
Roland Schaber, COO
Telefoon: +49-(0)40-68 87 687 11
schaber@smartclip.de
www.smartclip.com