Gemeente Moerdijk


10-12-2008

Invoering papierbakken in maart 2009

In maart 2009 krijgt elk huishouden in de gemeente Moerdijk minicontainers voor de inzameling van oud papier en karton. Dit geldt niet voor de hoogbouw waar opslag van minicontainers niet mogelijk is.

De gemeente Moerdijk zamelt gemiddeld 65 kilogram oud papier per inwoner in. Dat is niet genoeg. De landelijke taakstelling voor inzameling van oud papier en karton is 90 kilogram per inwoner. Binnen 5 jaar moet de gemeente aan deze taakstelling voldoen. Uit een proefproject in Noordhoek en uit landelijk onderzoek blijkt dat er 13% meer oud papier wordt binnengehaald met minicontainers. Inwoners van Noordhoek waren zeer tevreden over het proefproject dat daar eind 2006 werd gehouden.

Invoering in fasen
De invoering zal in fasen gaan. De gemeente stuurt in februari naar alle huishoudens informatie over de nieuwe manier van inzamelen. Ook is dan bekend wanneer elke kern de minicontainers krijgt geleverd. De verenigingen zullen net als nu het papier gaan inzamelen.

Tot de levering van de minicontainers kan het oud papier en karton op de gebruikelijke wijze worden aangeboden. Dat wil zeggen gebundeld met een touw of in kartonnen dozen, in hanteerbare pakketten van maximaal 10 kilogram.

Vervangen minicontainers Noordhoek
De kern Noordhoek maakt al naar tevredenheid gebruik van minicontainers. Deze papierbakken worden in maart vervangen door nieuwe. Ook die bewoners krijgen daarover in februari informatie.