Hogeschool Windesheim

Persbericht, 10 december 2008

Windesheim heeft samen met Hogeschool Zuyd de 3e plaats behaald in de categorie âBeste grote Hogeschoolâ. Net als voorgaande jaren blijft Windesheim hiermee in de landelijke top 3 staan. Daarnaast staan de opleiding Industrieel Productontwerpen en de Lerarenopleiding Lichamelijke Oefening op nummer 1. De noteringen staan vermeld in de op 5 december gelanceerde Keuzegids Hoger Onderwijs 2009.

Zwolse onderwijsinstellingen en opleidingen behoren bij de beste van het land. Naast de notering van Windesheim is de Gereformeerde Hogeschool de beste specialistische hogeschool van Nederland. De hogeschool scoort bovendien een tweede plaats in de categorie bekostigde hogescholen. Bovendien behoren de lerarenopleiding van de Katholieke Pabo en de docentenopleiding Beeldende Kunst en Vorming van ArtEZ tot de tien beste van het land. Onderwijswethouder Martin Knol van de gemeente Zwolle toog 5 december naar zowel Windesheim als de Gereformeerde Hogeschool met bloemen, taart en lovende woorden.

De Keuzegids Hoger Onderwijs 2009, met daarin onder andere kwaliteitsoordelen over alle opleidingen in het HBO en WO is weer uit. In de gids worden onderwijsinstellingen per studierichting langs de meetlat gelegd. In totaal zijn kwaliteits- en prestatiescores van ruim 1500 bacheloropleidingen vergeleken. De beoordelingen zijn afkomstig van zowel studenten aan de opleidingen zelf als van externe deskundigen. Criteria zijn onder meer de groepsgrootte, de doorstroming van studenten en de kwaliteit van de docenten. Aankomende studenten kunnen zo precies zien welke opleidingen goed of minder goed scoren. Naast de beoordeling van al die opleidingen is ook gekeken welke instellingen gemiddeld het beste presteren. Kijk voor meer informatie op www.keuzegids.org.