Gemeente Moerdijk


09-12-2008

Samenwerking Moerdijk met Wmo Raad een succes

De Wmo-Raad en de gemeente Moerdijk zijn uitermate tevreden over hun samenwerking in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit blijkt uit de eerste evaluatie van het door de partijen afgesloten convenant. Beide partijen zijn bereid om de samenwerking op dezelfde wijze voort te zetten en hebben daarvoor een nieuw convenant opgesteld.

Het convenant gaat in op 1 januari 2009. Eenmaal per maand hebben Wmo-Raad en gemeente Moerdijk overleg over het beleid en de uitvoering van de Wmo. De Wmo-Raad geeft hierbij gevraagd en ongevraagd advies. Zo heeft de Wmo-Raad advies uitgebracht op het onlangs door de raad vastgestelde beleidsplan Maatschappij, een integrale beleidsvisie op jeugd, onderwijs, maatschappelijke ondersteuning, gezondheid en wonen.

De goede samenwerking tussen de Wmo-Raad en de gemeente Moerdijk is ook de landelijke belangenorganisaties opgevallen. De landelijke CG-Raad, belangenorganisatie voor chronisch zieken en gehandicapten en het Programma VCP (versterking cliëntenpositie) hebben in een vergadering van het algemeen bestuur van het Gehandicapten Platform De Kernen zich positief uitgesproken over de samenwerking.

Het nieuwe convenant is vandaag op het gemeentehuis door beide partijen getekend.